fbpx

FRISS HÍREK

Minden, amit a GaN töltőkről tudni illik

- Advertisement -

Rohanó világunkban szeretünk mindent gyorsan elintézni, nem kivétel ez alól a hordozható elektronikus eszközök töltése sem, így a legújabb technológiáknak megfelelő töltők lehetővé teszik azok minden eddiginél energiatakarékosabb és gyorsabb töltését. 

Mindennapi eszközeink, a mobilok és laptopok töltésére szolgáló kütyüknek a technológiák változása révén számtalan változata van forgalomban, ám nemcsak technikai jellemzőikben térnek el, hanem minőségben is. A gyorstöltők piacán is egyre újabb típusok jelennek meg, most a legújabb GaN töltőkről lesz szó.

A modern töltők másképp működnek

Ma már megszokott, hogy otthonainkban, az irodákban, de még az autóban is rendelkezünk néhány töltővel arra az esetre, ha lemerülőben lenne a telefonunk, és gyors és azonnali megoldást szeretnénk. Persze ezek tönkremennek, elvesznek, így időről időre újabbat kell beszerezni. Válasszon a Kábelvilág webáruház töltő kínálatából autós vagy hálózati töltőt eszközének megfelelően és igényei szerint! 

Sokan követik még ma is a korábban bevett gyakorlatot, amelyet nem lehetett elégszer hangsúlyozni, hogy töltés után kihúzzák a dugót a konnektorból, hogy ne fogyasszon sokat. Azonban ennek ma már nincs relevanciája, ugyanis a modern, kapcsolóüzemű és szabályozott tápegységek energiafelvétele jelentéktelen, ráadásul azok gyakori kihúzása előbb-utóbb problémát okoz. Egy új töltő beszerzésével azonban a régiből hulladék lesz, ami tovább terheli a környezetet. Mi lehet a megoldás?

Hasonló cikkünk:  Menczer szerint nincs szükség olyanra, aki meg akarja buktatni a kormányt

Hatékony alternatíva: GaN

Ahelyett, hogy újabb és újabb hagyományos töltőket venne, fontolja meg egy új típusú és hatékony GaN töltő beszerzését! 

A GaN töltő egy olyan típusú hálózati adapter, amely gallium-nitridet használ a váltakozó áram (AC) egyenárammá (DC) alakításához, a hagyományos töltőkkel ellentétben, amelyek szilíciumot használnak félvezető anyagként.

A GaN töltők előnyei:

  • Gyorsabb töltés
  • Nagy energiahatékonyság: A hagyományos töltőknél sokkal nagyobb hatékonysággal alakítják át a váltakozó áramot egyenárammá, ami kisebb hőt és kisebb energiapazarlást eredményez.
  • Kompakt és hordozható: Sokkal kisebbek és könnyebbek, mint a hagyományos töltők, így ideálisak hordozható eszközökhöz, például laptopokhoz, okostelefonokhoz és táblagépekhez.
  • Fokozott tartósság: A GaN töltők élettartama hosszabb, mint a hagyományos töltőké, így tartósabb és költséghatékonyabb megoldást jelentenek.

Milyen eszközök használják a GaN technológiát?

Az alacsony energiafelhasználás és a gyors töltés miatt széles körben alkalmazzák a GaN technológiát különböző típusú eszközökben, okostelefonokban, laptopokban és tabletekben, illetve vezeték nélküli töltőkben és vezeték nélküli töltőfejekben is.

A GaN töltők egy új típusú töltési technológiával működnek, amely számos előnyt kínál a hagyományos töltőkkel szemben, így gyorsan a töltés első számú eszközeivé válnak. Bár vannak hátrányai, mint például a korlátozott elérhetőség és a magasabb ár, de előnyei miatt érdemes beszerezni, mert jelentősen javítja a töltési élményt.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...