fbpx
3 C
Kecskemét
2023. december 2., szombat

FRISS HÍREK

Nyílt irodalmi pályázat: Köszönjük a verseket!

- Advertisement -

Szeptemberben indult első irodalmi pályázatunk, amire több vers érkezett, mint szerkesztőségünk gondolta volna. Egy hónapon át gyűjtöttük a fiatal és idős szerzők írásait, majd irodalmi szerkesztőnk segítségével olvastuk a több, mint 350 pályázó számtalan munkáját. Ez már a versantológia elkészülése előtt bizonyította, ma is van még közönsége az irodalomnak, és érdemes támogatni az alkotókat.

Célunk továbbra is egy olyan kortárs antológia kiadása, ami reflektál a közös jelenünkre és szavakat adhat a belső érzéseink kifejezéséhez a kor szellemében.

Irodalmi szerkesztőnk Papp Máté, az Új Forrás kulturális folyóirat munkatársa és a Resti Kornél ‘Eredetimegjelöléssel ellátott és utasellátó’ Zenekar mesélője, akivel minőségi szempontok mentén olvastuk és rendeztük ciklusokba a verseket. Megértéssel és bizalommal kezeltük ezeket az intim, sokszor komoly veszteségekről szóló, érzelmes vallomásokat.

Gyakori téma volt az idősebb korosztály írásaiban az idő kegyetlensége és a kiismerhetetlenbe tartó jövő, amit csak az emberi értékeinkbe vetett hit menthet meg. Kedves kontrasztot jelentett a fiatal, épp csak szárnyukat bontó írók rácsodálkozása a világra és komplex társas rendszereinkre.

Hasonló cikkünk:  Piknikre és eszmecserére hív a Fenntartható Fejlődés Civil Szakkerekasztal

Természetesen az ismerős költői képek mellett visszatérő téma volt a szerelem és a sokakat aggasztó mesterséges intelligencia kérdése. Kellemes meglepetés volt a komoly irodalmi referenciák (Ady Endre, József Attila, Petőfi Sándor) után olyan popkulturális képeket és témákat látni, mint Freddie Mercury, David Bowie vagy Simon Márton.

Minden pályázónak köszönjük a verseket és illusztrációkat. Ezzel a megjelenéssel korunk sokoldalú tapasztalását szeretnénk megragadni, ezért sokféle alkotást fogunk közölni. A kötet versciklusai ‘70-es születésű és kamasz szerzők írásaiból, könnyed hangvételű vagy épp tiszta szerelmes versekből, érzékenyen lejegyzett korképekből, pontosan feltett költői kérdésekből épülnek fel.

A pályázókat értesítettük, és várjuk, hogy többet osszunk meg az Áramlat Alapítvány első kortárs versantológiájáról.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Több osztályvezetői főorvos állás megüresedett ősszel a kecskeméti kórházban

Novemberben egy héten belül két osztályvezetői főorvos állást hirdetett meg a kecskeméti megyei kórház, a központi radiológiai és az...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...