fbpx

FRISS HÍREK

Tudnivalók a kutyák vitaminpótlásával kapcsolatban

- Advertisement -

Az internetes fórumokon nagyon sokszor felmerül a kérdés, hogy vajon a kutyáknak szükséges-e táplálékkiegészítőt adni, és ha igen, milyen készítményt válasszunk. Nos, alapvetően egy jól összeállított étrendben minden olyan összetevő megtalálható, amire az ebeknek szüksége lehet.

De ettől függetlenül számos olyan szituáció előfordulhat, amikor ajánlott vitamint adni nekik. Kölyökkorban például ezzel támogathatod az egészséges fejlődést, de a vemhesség ideje alatt és idősebb korban az egészségromlás mérséklése céljából is szükség lehet táplálékkiegészítőkre.

Ha a legjobbat szeretnéd a kutyádnak akkor mindenképp természetes vitaminforrásokat válassz az étrendje kiegészítéseként! A szintetikus vitaminokban ugyanis nem lelhető fel az az ásványi anyag, amely a vitamin felszívódásához szükséges, így azt a szervezet a saját testszöveteitől fogja elvonni.

Vegyünk egy példát!

A BARFSHOP.hu kutyáknak való vitaminjai között fellelhető Fanni’s csipkebogyópor azért előnyösebb a boltok polcain megtalálható aszkorbinsavnál, mert többek között bioflavonoidokat és aszkorbinogent tartalmaz, amelyek a C-vitamin felszívódását segítik.

A kiegyensúlyozott, változatos étrenddel és a rendszeres testmozgással pedig erősítheted a kutyád immunrendszerét, amely növeli a védekezőképességét a kórokozókkal és betegségekkel szemben, valamint segíti a felépülést a megbetegedések során.

Apropó, ha már immunerősítésről van szó!

Általános immunerősítés céljából nem csupán a Fanni’s csipkebogyópor, hanem a spirulina is ideális lehet, mivel az A-, B-, D-, E-, K-vitamin tartalma mellett számos ásványi anyagot, például vasat, káliumot, magnéziumot és cinket, illetve kolorofillt is tartalmaz.

Hasonló cikkünk:  Elektromos grillek bárhol, bármikor

Ennek a két természetes étrend-kiegészítőnek a kombinációját tehát mindenképpen érdemes az őszi-tavaszi vírusos és bakteriális betegségek megelőzése érdekében alkalmazni. Abban az esetben pedig, ha ezt a duót még a magas probiotikumtartalmú embióval is kiegészíted, akkor a vírusoknak esélye sem lesz. 

Ha nem szeretnéd őket egyesével megvásárolni, akkor a webáruház Immunerősítő PRO Small és PRO Large csomagjai pont neked valók, amelyek a kutya testméretétől függően akár 3,5 hónapra elég vitaminnal szolgálnak.

A zsírban oldódó vitaminok esetében nincs szükség a kutyáknál pótlásra

Bármelyik étrend-kiegészítőre is essen a választásod, azt mindenképpen tartsd szem előtt, hogy egy egészséges kutya szervezete a zsírban oldódó vitaminokat (például a D- és A-vitamint) képes magától előállítani. Ezekkel tehát vigyázni kell, mert ha elkezded pótolni, könnyen túladagolhatod, ami a fiatal kutyák esetében a csontok puhaságát okozhatja, míg a felnőtt egyedeknél látás- és idegrendszeri zavarokhoz is vezethet. 

A vízben oldódó vitaminokkal azonban már más a helyzet, lehet és kell is őket alkalmanként pótolni, mivel a felesleges mennyiség egyszerűen távozik a vizelettel. Ebbe a kategóriába sorolható például a C-vitamin.

Amint láthatod, van azért teendő a vitaminok frontján, így nem érdemes halogatni a termékek beszerzését!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...