fbpx

FRISS HÍREK

A kormányzat nem árulja el mennyi Gondosóra került már az idősekhez a 104 milliárdot érő programban

- Advertisement -

104 milliárd forint ment el a Gondosóra programra, mégsem lehet tudni, hogy pontosan hány darab került az idősekhez. Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott korábban 250 ezer felhasználóról posztolt, majd utána korrigált, hogy ennyien regisztráltak a programba – a kettő pedig nem ugyanaz – írta meg a Népszava.

A Gondosóra arra jó, hogy a regisztrációt leadót 65 év felettiek kapnak egy készüléket, amely lehetővé teszi, hogy ha rosszul lesznek, vagy bajba kerülnek, akkor egy gombnyomással segítséget hívjanak magukhoz.

„A sikeres regisztrációt követően néhány hónapon belül számíthat a Gondosóra kézbesítésére” – áll a program oldalán. Azonban információk szerint nem zökkenőmentes az órák kiszállítása, sokat kell várni rájuk. Sem a Miniszterelnökség, sem a Belügyminisztérium, sem pedig a program megvalósításáért felelős Miniszterelnöki Kabinetiroda nem árulja el, hogy pontosan hány Gondosórát adtak át.

Hasonló cikkünk:  A Spar átszervezte magyarországi működését, hogy ellen álljon a kormány nyomásának

A program azonban nem csak az időseknek jön jól: a beruházás 104 milliárd forintba került és informatikai hátterét a 4iG Zrt. dolgozta ki. Az adatkezelés pedig minimum furcsa: 2022-ben a választások előtt előfordult, hogy egyes órákon keresztül buzdították szavazásra az időseket.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Két új kecskeméti polgármesterjelölt – bővülhet még a számuk

Hódi Zsuzsanna, a Mi Hazánk és Király József, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltje is leadta - Szemereyné...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...