fbpx

FRISS HÍREK

A lábujj cipő előnyeit érdemes megtapasztalni!

- Advertisement -

Valószínűleg mindenki találkozott már azzal a cipőtípussal, amelybe a lábujjaknak külön, egyedi helyük van úgy, mint az ujjaknak egy ötujjas kesztyűben. Többféle innovatív márka készít ilyen jellegű lábbelit, és akik már kipróbálták, bizton állítják, hogy sokkal kényelmesebb, mint egy hagyományos cipő. Főleg a barefootot kedvelő sportolók viselik ezeket a termékeket, azonban arra biztatunk mindenkit, hogy bátran próbálja ki és élvezze előnyeit, melyeket cikkünkben be is mutatunk. 

A mezítlábas cipők választéka

Egyre népszerűbbek hazánkban is a mezítlábas vagy minimalista cipők, amelyeket a Manimal Footgear oldalán is megtalálhatunk. Ezek a lábbelik első látásra kicsit szokatlannak tűnnek a széles lábfejkialakításuk miatt, azonban ez a tulajdonságuk nagyon is fontos jellemző, mivel kizárólag így tudnak kényelmesen elférni, elterülni a lábujjak, pontosan úgy, mintha mezítláb sétálnánk a homokos tengerparton.

Szerencsére egyre több mezítlábas cipő érhető el a piacon, ezáltal pedig mindenki megtalálhatja azt a márkát és ezen belül azt a modellt, ami igazán közel áll a szívéhez, ezek a modellek ugyanis csinosak, vagányak, trendik és nagyon menők.

A lábujjas cipő kialakítása

A lábujjas cipő tehát külön kis rekeszeket tartalmaz az egyes lábujjak számára. Ennek az a lényege, hogy ezzel még jobban tudja modellezni a mezítlábas járást. Gondoljunk csak bele: ha mezítláb sétálgatunk, akkor egymáshoz vannak-e kötve a lábujjaink? Ugye, hogy nincsenek? Mindegyik szabadon mozoghat úgy, ahogy éppen kedve tartja.

Hasonló cikkünk:  Értem- nem értem- de mégis értem: a Magyar Péter jelenség egy influenszer szemével

A lábujjas cipőben pontosan ugyanez történik. Mivel az ujjak külön külön vannak, így bármilyen irányba szabadon elmozdulhatnak, ezáltal pedig megmarad a mozgékonyságuk, így a bennük lévő vérkeringés is optimális lehet.

Miért jobb a lábujj cipő, mint a klasszikus?

Mivel a lábujjak önállóan mozoghatnak, ezért járás közben az egysúly sokkal könnyebben elérhető, a mozgás során bármelyik lábujj tudja korrigálni a mozdulatot, így a járás dinamikus és harmonikus lesz. A küzdősportolók, valamint a jógázók előszeretettel használják ezt a cipőtípust, hiszen ezzel könnyebben kivitelezik a meghatározott és kötött gyakorlatokat.

Ha lábujjas cipőben sportolsz vagy sétálsz, akkor tökéletes járásélményben lehet részed, hiszen a lábaid pontosan úgy mozognak, mint ahogy a természet megalkotta őket. Ezeknek a lábbeliknek, mint minden barefoot modellnek, vékony és rugalmas talpa van, ezért pontosan érezni fogod a talaj egyenetlenségeit is. Ennek is az a célja, hogy még tudatosabbá tegye a mozgást, valamint a reflexzónák stimulálásával a szervezet is ideálisan fog működni.

A kezdeti időkben a normál cipőről való átszokást a lábbelihez mellékelt talpbetét használatával érdemes kezdeni, így a lábad fokozatosan szokja meg a mezítlábas érzést. Időre van ugyanis szükség ahhoz, hogy a boltozatot tartó izmok, inak és szalagok elég erősek legyenek ahhoz, hogy gond nélkül tudd viselni a barefoot lábbelit hosszú időn keresztül is. Ezután vedd ki a talpbetétet, és élvezd az igazi mezítlábazást!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...