fbpx

FRISS HÍREK

A pénzt beszedte házak építésére a vállalkozó, de felépíteni már nem akarta azokat

- Advertisement -

Családi házak építésére kötött kivitelezési szerződéseket az a vállalkozás, amelyik az építkezéseket nem, vagy csak részben hajtotta végre, ezzel több százmillió forint kárt okozva.

A 2021-ig szabályosan működő vállalatnak fizetési gondjai akadtak, így nem tudta teljesíteni a megbízásban vállalt családi házak felépítését. Az eladósodás ellenére további kivitelezési szerződéseket kötöttek, és beszedték az építkezéshez szükséges költségeket a megrendelőktől. Tették ezt úgy, hogy nem állt szándékukban teljesíteni a munkát.

Pozsár Bence hadnagy, a Kecskeméti Rendőrkapitányság gazdaságvédelmi alosztályának fővizsgálója elmondta, hogy május 15-én érkezett az első bejelentés. A sértett befizette a ház építéséhez szükséges összeget, de egy év elteltével sem kezdtek hozzá a kivitelezők, így felmerült a csalás gyanúja.

A gazdaságvédelmi alosztályon utána kerestek, hogy történt-e hasonló eset az országban, majd az eseteket egyesítve 11 sértettje lett az ügynek. Akadt olyan, aki az építkezés teljes összegét előre kifizette, a többségük viszont 3–8 millió forint közötti előleget fizettet a cégnek. Az építkezések nem kezdődtek meg, volt olyan, amikor a tető árát is elkérték pedig még az alapozás sem volt meg. Nem csak megrendelők közül kerültek ki a sértettek, néhány esetben a beszállítókat sem fizették ki, ahol már elkezdték az építkezést.

Hasonló cikkünk:  Luxushotel helyett betontorzót kaptak a szolnokiak

A sértettek egyedül a 37 éves R. Józseffel tartották a kapcsolatot, őt a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki. A vállalkozás ügyvezetőjével, K. Attilával (42) azonban soha nem találkoztak a megrendelők, pedig a szerződést minden esetben ő írta alá. A sértettektől beszedett összeget, amelyhez egyedül K. Attila férhetett hozzá a cég adósságainak rendezésére fordította, illetve többször utalt saját bankszámlájára is belőle.

A 11 sértetten kívül még heten jelentkeztek, a kár értéke 118 millió forint. További károsultak felkutatása jelenleg is folyik. A számlafoglalás alapján 25–30 között lehet a károsultak száma, a kárérték pedig több mint 200 millió forintra rúghat. R. József és K. Attila letartóztatását a bíróság november 9-én rendelte el. Tízrendbeli, jelentős értékre üzletszerűen elkövetett csalás és nagyobb értékre elkövetett csalás bűntettével gyanúsítják őket.

via police.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...