fbpx

FRISS HÍREK

Az üres konzultációs ívek gyűjtésére buzdít az aHang és az Egységes Diákfront

- Advertisement -

„Most ne dobd ki! Gyűjtsd össze az oktatásért, a jövőnkért, az országért!” – ez a jeligéje az aHang és az Egységes Diákfront közös kampányának, melynek keretében azokat a nemzeti konzultációs íveket várják, melyeket címzettjeik nem akarnak kitölteni. Hangsúlyozzák, csak az íveket gyűjtik, a borítékokat – és ezáltal a név- és lakcímadatokat – nem.

Brüsszel, Brüsszel, Brüsszel…elindult az újabb nemzeti konzultáció, az ívek folyamatosan érkeznek a postaládákba. A plakátokról kiderül, Soros György fia, Soros Alex és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke van a kormány új kampányának célkeresztjében.

Aki nem szeretné az ívet kitöltve visszaküldeni, de nem kívánja emlékbe sem eltenni és megőrizni, és esetleg netalán már a széttépésén és kidobásán gondolkodott, annak az aHang és az Egységes Diákfront azt javasolja: ezúttal ne tegye, inkább vigye el az üres ívet egy leadópontra vagy postázza inkább nekik.

A kampánnyal szeretnék felhívni a figyelmet arra, propaganda helyett valódi kérdésekben – például az oktatásról helyzetéről – akarnak véleményt nyilvánítani az emberek. Ambiciózus a céljuk: egymillió üres konzultációs ívet kívánnak összegyűjteni.

„Nem fogjuk hagyni, hogy újabb hazugság kampánnyal árasszák el az országot, ezúttal nem lesznek olyan hazug plakátok, hogy ‘a magyar emberek 97%-a döntött’”áll a felhívásukban.

Azt is hangsúlyozzák, hogy „a hatalom minden olyan véleménynyilvánítási formát ellehetetlenített, amellyel az állampolgárok hangot adhatnának az akaratuknak. Megszüntették a népi kezdeményezést, több mint 10 éve nem lehet – a kormány politikájával ellentétes kérdésben – népszavazást tartani, a közmeghallgatásokat kiüresítették, és a petíciózás intézményét szisztematikusan lejáratták. Minderre példa az alternatív népszavazás 115.000 résztvevőjének hitelesített szavazata, amelyet a kormány nem méltatott reakcióra.”

A kampány két szakaszban valósul meg. Az első, már elkezdődött szakaszban az üres íveket, és hangsúlyozottan csak az íveket várják: a borítékokat – és ezáltal a név- és lakcímadatokat – nem. Kérik azok jelentkezését, akik saját környezetükben vállalják a kitöltetlen lapok összegyűjtését.

Hasonló cikkünk:  Mi történt az elmúlt héten a vidéki Magyarországon? - heti sajtószemle

A második szakasz december 4-én indul, országszerte megnyílnak azok a leadópontok, ahová személyesen lehet eljuttatni a saját és az összegyűjtött konzultációs íveket. Pontos helyszínük a 7IGEN.hu oldalon lesz megtalálható.

„Senki ne dobja ki addig az ívet, mindenkinek biztosítunk lehetőséget, hogy leadja azt a számára legegyszerűbb módon!” – kérik. Az íveket postán is el lehet küldeni az aHang postafiókjába (Magyarhang Nonprofit Kft., Budapest, Pf. 34., 1426).

Azoknak is lesz lehetőségük részt venni, akik nem kaptak konzultációs ívet, esetleg időközben kidobták: ők online nyilatkozhatnak a 7IGEN.hu oldalon majd arról, hogy a propaganda helyett valódi kérdésekről szeretnének véleményt mondani.

A Válasz Online pontonként elemezte a nemzeti konzultáció tizenegy kérdését. Mint írják, komolyan vették, és arra jutottak, hogy teljesen komolytalan az egész.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...