fbpx

FRISS HÍREK

Báránybőrben és napszemüvegben hódította meg a Zoord a Feröer-szigeteket

- Advertisement -

Ködös flow élményben forgatott videoklipet a Feröer-szigeteken a Zoord zenekar. A jövőre 10 éves magyar ethno trance formáció 2022-ben turnézott a világvégi zöldben. A videó az előző lemezükön hallható Planetary Caravan című dal remixéhez készült, amit a zenekar dorombjátékosa, a Kecskeméten élő Szilágyi Áron készített.

2022-ben a Zoord egy négyállomásos turnén vett részt a Feröer-szigeteken. Többek között játszottak az ország legnagyobb fesztiválján, a G! Festen és a legnagyobb koncerttermében, a Nordic House-ban is.

Zoord zenekar a Feröer-szigeteken – Szilágyi Áron, Drabant Béla, Almási Krisztián / Fotó: zoord.net

A ködös, szemlélődő hangulatú videóban a végtelen óceán közepén lévő nagyon is véges szigetet fedezi fel a zenekar. Mintha a saját bolygója lenne, mely ég és víz között lebeg, és amiről valamilyen megmagyarázhatatlan ok miatt eltűntek az emberek. A természet megrendítő szépsége és letaglózó ereje mindenhol körülöleli a nézőt. A szél, a felhők, a tenger és a sziklák látványa mélyen beivódik az emberi tudat legmélyebb rétegeibe. A lassú, szinte mozdulatlan képeket a visszafogottan menetelő zene viszi egy irányba. A ködből a napsütés felé, a földről az ég felé, a vándorlásból az otthon felé. Végül mindenki egyedül van a saját bolygóján, ami felfedezésre vár.

Hasonló cikkünk:  Szoboszlay Eszter: Jöhet a filmkészítés – támogatásban részesült a Találkozás animációs film

A zenekar kedveli a rendhagyó helyszíneket, néhány évvel ezelőtt a nyüzsgő Tokióban forgattak.

Legközelebb 2023. november 25-én Prágában lép fel a trió, majd december 30-án Kecskeméten, a Global Vibes fesztiválon.

A zenekar a 10. évforduló alkalmából két új album megjelentetésével és több nemzetközi turnéval készül.

Forrás: zoord.net

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...