fbpx
11.8 C
Kecskemét
2024. február 26., hétfő

FRISS HÍREK

Báránybőrben és napszemüvegben hódította meg a Zoord a Feröer-szigeteket

- Advertisement -

Ködös flow élményben forgatott videoklipet a Feröer-szigeteken a Zoord zenekar. A jövőre 10 éves magyar ethno trance formáció 2022-ben turnézott a világvégi zöldben. A videó az előző lemezükön hallható Planetary Caravan című dal remixéhez készült, amit a zenekar dorombjátékosa, a Kecskeméten élő Szilágyi Áron készített.

2022-ben a Zoord egy négyállomásos turnén vett részt a Feröer-szigeteken. Többek között játszottak az ország legnagyobb fesztiválján, a G! Festen és a legnagyobb koncerttermében, a Nordic House-ban is.

Zoord zenekar a Feröer-szigeteken – Szilágyi Áron, Drabant Béla, Almási Krisztián / Fotó: zoord.net

A ködös, szemlélődő hangulatú videóban a végtelen óceán közepén lévő nagyon is véges szigetet fedezi fel a zenekar. Mintha a saját bolygója lenne, mely ég és víz között lebeg, és amiről valamilyen megmagyarázhatatlan ok miatt eltűntek az emberek. A természet megrendítő szépsége és letaglózó ereje mindenhol körülöleli a nézőt. A szél, a felhők, a tenger és a sziklák látványa mélyen beivódik az emberi tudat legmélyebb rétegeibe. A lassú, szinte mozdulatlan képeket a visszafogottan menetelő zene viszi egy irányba. A ködből a napsütés felé, a földről az ég felé, a vándorlásból az otthon felé. Végül mindenki egyedül van a saját bolygóján, ami felfedezésre vár.

Hasonló cikkünk:  Huszadik századunk női szemmel – Bäck Manci (1891-1989) fotográfiái Kecskeméten

A zenekar kedveli a rendhagyó helyszíneket, néhány évvel ezelőtt a nyüzsgő Tokióban forgattak.

Legközelebb 2023. november 25-én Prágában lép fel a trió, majd december 30-án Kecskeméten, a Global Vibes fesztiválon.

A zenekar a 10. évforduló alkalmából két új album megjelentetésével és több nemzetközi turnéval készül.

Forrás: zoord.net

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...