fbpx
9.9 C
Kecskemét
2024. február 24., szombat

FRISS HÍREK

Egyetemisták is segítették a faültetést az Erdőparkban

- Advertisement -

Az elmúlt két hétvégén több mint ötszáz facsemetét ültettek el a Zöld Küldetés Egyesület tagjai és önkéntesei Kecskeméten az Erdőparkban, a munkában a Neumann János Egyetem hallgatói is segítettek nekik.

„Immár a kilencedik ültetési szezonunkat kezdtük el múlt héten. Sajnos a szabad gyökeres csemeték jelentős része még nem kiszedhető, mert az elhúzódó nyár miatt még nem tartanak ott a facsemeték, hogy lehulljon a lombjuk. A következő időszakra pedig már fagyok várhatóak, így nem tudjuk, hogy tudjuk-e az őszi ültetést folytatni. A klímaváltozás miatt a jövőben valószínűleg erre kell majd készülnünk és olyan módszerrel szaporított facsemetéket kell majd beszereznünk, amelyek korábban ültethetőek lesznek, vagy magokat kell vetnünk a csemete vétel helyett” – nyilatkozta Farkas Barta Kata, az egyesület elnöke.

Fotó: Zöld Küldetés Egyesület

Mint az egyesülettől megtudtuk, az idei őszön a kecskeméti egyetem hallgatói is segítik az ültetési munkákat. November 25-én összesen tizenegy egyetemista szorgoskodott az Erdőparkban. De feltűnt egy négytagú baráti társaság is, melynek tagjai időnként találkoznak és keresnek közös programokat, ezúttal pedig az egyesület faültetését választották. Kilátogatott az Erdőparkba egy család is, hogy a szülők és kisfiuk közösen megnézzék a gyermek által elültetett fát.

Hasonló cikkünk:  Összefognak a környezetvédők és a kutyamentők: fát ültetnek, hogy legyen árnyéka a négylábúaknak

„A két hétvégén több, mint ötszáz csemetét tudtunk elültetni, korai és mezei juhart, magas és virágos kőriseket, fehér füzet, cserszömörcét, vadalmát, vadkörtét, fagyalt és néhány tölgyet is. A sekély csatornák partjait ültettük be, így egyszerűsödhet a facsemeték nyári fenntartási munkája” – mondta el az egyesület elnöke.

Fotó: Zöld Küldetés Egyesület

Farkas Barta Kata hozzátette: a csemeték egy részét a Zöld Küldetés tavaly tavasz óta az Erdőparkban tárolta ideiglenes helyen. Emellett a 10 millió Fa Alapítványtól is kaptak kis fákat. Az Erdőpark területén tovább fejlesztették az árasztásos rendszert, vízellátása a Bácsvíz és az önkormányzat támogatásával valósul meg. A városi ivóvízrendszer technológiai vizének helybentartása a cseperedő növényzetet tudja táplálni, a visszapárologtatással pedig csökkenti a légköri aszályt és segítheti a helyi csapadék képződést.

Fotó: Zöld Küldetés Egyesület
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...