fbpx

FRISS HÍREK

Egyetemisták is segítették a faültetést az Erdőparkban

- Advertisement -

Az elmúlt két hétvégén több mint ötszáz facsemetét ültettek el a Zöld Küldetés Egyesület tagjai és önkéntesei Kecskeméten az Erdőparkban, a munkában a Neumann János Egyetem hallgatói is segítettek nekik.

„Immár a kilencedik ültetési szezonunkat kezdtük el múlt héten. Sajnos a szabad gyökeres csemeték jelentős része még nem kiszedhető, mert az elhúzódó nyár miatt még nem tartanak ott a facsemeték, hogy lehulljon a lombjuk. A következő időszakra pedig már fagyok várhatóak, így nem tudjuk, hogy tudjuk-e az őszi ültetést folytatni. A klímaváltozás miatt a jövőben valószínűleg erre kell majd készülnünk és olyan módszerrel szaporított facsemetéket kell majd beszereznünk, amelyek korábban ültethetőek lesznek, vagy magokat kell vetnünk a csemete vétel helyett” – nyilatkozta Farkas Barta Kata, az egyesület elnöke.

Fotó: Zöld Küldetés Egyesület

Mint az egyesülettől megtudtuk, az idei őszön a kecskeméti egyetem hallgatói is segítik az ültetési munkákat. November 25-én összesen tizenegy egyetemista szorgoskodott az Erdőparkban. De feltűnt egy négytagú baráti társaság is, melynek tagjai időnként találkoznak és keresnek közös programokat, ezúttal pedig az egyesület faültetését választották. Kilátogatott az Erdőparkba egy család is, hogy a szülők és kisfiuk közösen megnézzék a gyermek által elültetett fát.

Hasonló cikkünk:  Sok lakó szerint veszélyesek és még szöszölnek is, ezért kivágják a nyárfákat a katonatelepi véderdőben

„A két hétvégén több, mint ötszáz csemetét tudtunk elültetni, korai és mezei juhart, magas és virágos kőriseket, fehér füzet, cserszömörcét, vadalmát, vadkörtét, fagyalt és néhány tölgyet is. A sekély csatornák partjait ültettük be, így egyszerűsödhet a facsemeték nyári fenntartási munkája” – mondta el az egyesület elnöke.

Fotó: Zöld Küldetés Egyesület

Farkas Barta Kata hozzátette: a csemeték egy részét a Zöld Küldetés tavaly tavasz óta az Erdőparkban tárolta ideiglenes helyen. Emellett a 10 millió Fa Alapítványtól is kaptak kis fákat. Az Erdőpark területén tovább fejlesztették az árasztásos rendszert, vízellátása a Bácsvíz és az önkormányzat támogatásával valósul meg. A városi ivóvízrendszer technológiai vizének helybentartása a cseperedő növényzetet tudja táplálni, a visszapárologtatással pedig csökkenti a légköri aszályt és segítheti a helyi csapadék képződést.

Fotó: Zöld Küldetés Egyesület

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...