fbpx

FRISS HÍREK

Szendvicspanel: a kiskörúti Monte-Carlo ízei

- Advertisement -

Monte-Carlo a Monacói Hercegség legismertebb üdülőövezete. Biztos csodálkoznának a francia Riviérán, ha megtudnák, hogy a kecskeméti El Bandi Gyorsétterem egyik szendvicse is – olaszos írásmóddal – Monte Carlo.

Szendvicspanel sorozatunkban Kecskemét legjobb szendvicseit keressük. Elsőként a Monte Carlót kóstoltuk meg a Dobó körút 1. szám alatti El Bandi menüjéről.

Azt mondják, ‘elbandizni’ részegen a legjobb. A elnyújtott korhely estéket egy megbízható gyorsétterem mindig  segít helyretenni. A belváros kevés szórakozóhelyére még kevesebb éjszakai étkezde jut, ezek közül az El Bandi tart nyitva a legtovább.

Monte Carlo szendvics / Fotó: kecsup.hu

Cukros üdítő helyett levezető sört is kérhetünk, amíg várjuk, hogy valami szilárd kerüljön a gyomrunkba. Az már nem ízlés kérdése, hogy csak frissen és melegen érdemes megenni, amit a csipogó irdatlan jelzése után kapunk. Hamar átázik és kihűl az étel. Elvitelre kérni a környéken lakók luxusa. Helyben fogyasztva teljes az élmény.

Olajszag, Versace márkás hangoskodók és három tévé adása jár a rendelés mellé. Az egyiken legalább négy éve ugyanazok a találós kérdések és hirdetések futnak. A törzsvendégek már megtanulták, hogy mennyit nyom a világ legnagyobb emlősállata. A másik két tévén sportműsorok vagy a Film+ késő esti akciófilmjei mennek. Szerencsés esetben elcsípjük a Ponyvaregényt, de a Steven Seagal maraton is baráti.

Monte Carlo szendvics egyszerű alapanyagokkal / Fotó: kecsup.hu

Amikor átveszem a Monte Carlo szendvicsem, kivételesen a Batman Forever (1995) zenei betétje szól az MTV 90’s válogatásában. Az El Bandi szendvicsei előmelegített nagykifliből készülnek (ugyanarról a nagykifliről van szó, amit a hot doghoz használnak.) Nem tudom, a tejfölös-hagymás szósz uborkával, reszelt füstölt sajttal és baconnel hogyan kapcsolódik a francia Riviérához. A legközelebbi internetes találat a Monte Cristo szendvics, de az egészen más.

Hasonló cikkünk:  Van urológia Kecskeméten, csak ki kell várni a bejutást

Mindezek ellenére a kecskeméti Monte Carlo meleg tengeri levegő nélkül is élvezhető. Sikere a pontosan eltalált arányokban rejlik: a sós-sajtos íz intenzitását finomítják a szintén egyszerű hozzávalók. Az erősen sózott, ropogós bacon dominál, amit kellemesen kísér a fehér szósz és a hideg uborkaszeletek szerénysége. Ez a szendvics kitűnik a lacikonyhás hamburgerek és tortillák között. Nehéz volna elrontani, megbízható, és részegnek sem kell lenni hozzá, hogy finom legyen.

A Dobó körút 1. szám alatti El Bandi Gyorsétterem, átírt nyitvatartással / Fotó: kecsup.hu

Az El Bandi Gyorsétterem szendvicsei jelenleg 1400 forintba kerülnek. Éjfél után, alkoholmámorban nincs mit mérlegelni ezen az áron, de nappal már több érv kell a Monte Carlo mellett. Nagyobb a pékségek hideg szendvicseinél, frissen készítik el, és melegen fogyasztva nagyon finom. A komolyabb gyorséttermi láncoknál viszont ezen az áron már lehet ételt rendelni. Összefoglalva, az El Bandi kínálata egyszerű és megbízható, a kiszolgálás sokszor kellemetlen, a legnagyobb emlősállat pedig a kék bálna 173 tonnával.

Az El Bandi kecskeméti gyorséttermeinek címeit, pontos nyitvatartását és menüjét a lánc weboldalán olvashatjuk.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...