fbpx
24.9 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Kecskeméti középiskolák a TOP 100-ban

- Advertisement -

A HVG idén is kiadta a legjobb 100 magyarországi középiskola listáját. Három kecskeméti is belefért a TOP 100-ba. 

Az összeállítás során most is nézték az érettségi eredményeket (magyar, matek, történelem, nyelvi), a szövegértés és a matematika kompetencia felméréseket, illetve a felvételi eredményeket. Bár még csak 2023 van, a lista hivatalosan 2024 legjobb 100 iskoláját sorolja fel ezek alapján.

Most is, csakúgy mint egy évvel korábban, három kecskeméti középiskola szerepel a listán. Ugyanaz a három, még a sorrend is ugyanaz.

A Bányai Júlia Gimnázium most a 41. helyen áll. A Katona József Gimnázium az 55. helyen, míg a Bolyai János Gimnázium a 92. helyre fért fel.

Az első kettő javítani tudott a legutóbbi eredményén, amikor is a Bányai a 62., a Katona a 69. volt. Viszont a Bolyai tavaly a 70. helyen zárt. Vagyis amíg a 2023-as listán a legjobb kecskeméti és a TOP 100-ban a legrosszabb helyen végzett kecskeméti középiskola között 8 helyezés volt a különbség, most a Bányait a Bolyaitól 51 helyezés választja el.

Hasonló cikkünk:  Szoborimitátort keresnek a Mosónő helyére napi 8 órában

A megyéből még két iskola kapott helyet a listán. Mindkettő bajai. A Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja a 49. helyen. A III. Béla Gimnázium pedig a 79. helyen.

A lista első három helyén ugyanaz a három budapesti gimnázium áll, mint tavaly, ám a vezetést átvette a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnáziumtól. Az Eötvös József Gimnázium továbbra is a második. Az első tíz helyezett közé csak egy vidéki iskola fért be, mégpedig a veszprémi Lovassy László Gimnázium.

A teljes lista itt nézhető meg.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...