fbpx

FRISS HÍREK

Luxus világkörüli vonatút indul jövő augusztusban, ami érinti Kecskemétet és Lajosmizsét is

- Advertisement -

Jövő év augusztusától aki kipengeti a nem kevés összeget – nagyjából 39 millió forintot -, olyan luxusútban lehet része, hogy Budapest mellett még megismerkedhet Kecskemét városával és lovasbemutatón is részt vehet Lajosmizsén.

Persze ennél többről van szó, ugyanis a Railbookers újonnan bejelentett luxus vonatútvonala nyolcvan nap alatt négy kontinens 13 országát szeli majd át. Az út során a világ legfényűzőbb vonatain lehet utazni privát kabinokban, valamint számtalan UNESCO világörökségi helyszíneket és 20 mesés várost láthatnak az utazók. A luxusszállodák sem maradnak ki a programból: a különféle városnézések miatt több éjszakát is hotelekben töltenek el a résztvevők a vonatok helyett.

A Rocky Mountaineer névre keresztelt, üvegkupolás vonat Vancouverből indul, majd három nap alatt átkelnek a Sziklás-hegységen Lake Louise-on és a Banff Nemzeti Parkon keresztül. Ezután repülőre kell szállni, következik Edinburgh, ahonnan egy egyhetes túra veszi kezdetét a Belmond Royal Scotsman fedélzetén.

Londonban néhány napot töltenek az utazók, ezt követi a Párizsból Velencébe tartó utazás a Velence Simplon-Orient-Express fedélzetén, majd a Delhiből Mumbaiba közlekedő The Maharajas Expresszen töltött hat éjszaka után a Tádzs Mahal megálló következik.

Hasonló cikkünk:  Szijjártó: az Orbán–Zelenszkij-találkozó nem jön létre egyhamar

A Golden Eagle Danube Express Isztambulból indul útnak, amely Bulgárián és Románián áthaladva érkezik meg Magyarországra. A már említett Kecskemét-Lajosmizse program után Budapestről repülővel érik el a Kruger Nemzeti Parkot a Dél-afrikai Köztársaságban, ahonnan pár nap után a Rovos Rail fedélzetén három napon át utazhatnak Pretoriából Fokvárosba. Innen már csupán Szingapúrba repülnek, ahol az Eastern & Oriental Expressen töltenek el pár éjszakát.

A luxus vasúti utazások iránti növekvő igények kielégítésére tervezték az utat – mondták el a Railbookers szervezői. Egyik cél, hogy hangsúlyozzák a lassú utazás örömét. A közel három hónapos útra szóló jegy ára (amely tartalmazza a szállodai elhelyezéseket, transzfereket, a repülőjegyeket, belépőjegyeket és az étkezések egy részét) 90099 font, ami nagyjából 39 millió forintnak felel meg.

via turizmus.com

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...