fbpx
2.6 C
Kecskemét
2023. december 1., péntek

FRISS HÍREK

Luxus világkörüli vonatút indul jövő augusztusban, ami érinti Kecskemétet és Lajosmizsét is

- Advertisement -

Jövő év augusztusától aki kipengeti a nem kevés összeget – nagyjából 39 millió forintot -, olyan luxusútban lehet része, hogy Budapest mellett még megismerkedhet Kecskemét városával és lovasbemutatón is részt vehet Lajosmizsén.

Persze ennél többről van szó, ugyanis a Railbookers újonnan bejelentett luxus vonatútvonala nyolcvan nap alatt négy kontinens 13 országát szeli majd át. Az út során a világ legfényűzőbb vonatain lehet utazni privát kabinokban, valamint számtalan UNESCO világörökségi helyszíneket és 20 mesés várost láthatnak az utazók. A luxusszállodák sem maradnak ki a programból: a különféle városnézések miatt több éjszakát is hotelekben töltenek el a résztvevők a vonatok helyett.

A Rocky Mountaineer névre keresztelt, üvegkupolás vonat Vancouverből indul, majd három nap alatt átkelnek a Sziklás-hegységen Lake Louise-on és a Banff Nemzeti Parkon keresztül. Ezután repülőre kell szállni, következik Edinburgh, ahonnan egy egyhetes túra veszi kezdetét a Belmond Royal Scotsman fedélzetén.

Londonban néhány napot töltenek az utazók, ezt követi a Párizsból Velencébe tartó utazás a Velence Simplon-Orient-Express fedélzetén, majd a Delhiből Mumbaiba közlekedő The Maharajas Expresszen töltött hat éjszaka után a Tádzs Mahal megálló következik.

Hasonló cikkünk:  A tehervonatok járhatnak Szabadkára, a személyvonatok nem

A Golden Eagle Danube Express Isztambulból indul útnak, amely Bulgárián és Románián áthaladva érkezik meg Magyarországra. A már említett Kecskemét-Lajosmizse program után Budapestről repülővel érik el a Kruger Nemzeti Parkot a Dél-afrikai Köztársaságban, ahonnan pár nap után a Rovos Rail fedélzetén három napon át utazhatnak Pretoriából Fokvárosba. Innen már csupán Szingapúrba repülnek, ahol az Eastern & Oriental Expressen töltenek el pár éjszakát.

A luxus vasúti utazások iránti növekvő igények kielégítésére tervezték az utat – mondták el a Railbookers szervezői. Egyik cél, hogy hangsúlyozzák a lassú utazás örömét. A közel három hónapos útra szóló jegy ára (amely tartalmazza a szállodai elhelyezéseket, transzfereket, a repülőjegyeket, belépőjegyeket és az étkezések egy részét) 90099 font, ami nagyjából 39 millió forintnak felel meg.

via turizmus.com

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti középiskolák a TOP 100-ban

A HVG idén is kiadta a legjobb 100 magyarországi középiskola listáját. Három kecskeméti is belefért a TOP 100-ba.  Az összeállítás...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...