fbpx

FRISS HÍREK

Magyar Horizontok – Kecskeméti festőművész a Best of Best válogatásban

- Advertisement -

A LAVOR kortárs művészeti galéria Magyar Horizontok: Best of Best címmel rendezett online aukciót a hazai kortárs “legkiemelkedőbb és legígéretesebb” munkáiból. Németh Ábel kecskeméti festőművész műalkotásai is szerepelnek a kurátori válogatásban.

“Magyarország kortárs képzőművészetének legkiemelkedőbb és legígéretesebb alkotóit” mutatja be a 2017 óta működő LAVOR Galéria. “Nem vagyunk tipikus kurátorok”- olvasható az online aukció leírásában – “rajongók, műkedvelők és újítók vagyunk, akiknek az a küldetésük, hogy újraértelmezzék a művészet befogadását. Így olyan műveket választottunk az aukció tételeiként, melyekkel mi magunk is szívesen együttélnénk.”

A Magyar Horizontok több, mint száz műalkotása november 24-ig megvásárolható online; a gyűjteményben pedig számos kiemelkedő alkotó, például Váli Dezső, Kemény György, Palotai Gábor és Hegedűs 2 László munkái mellett Németh Ábel festményeit is megtaláljuk. A válogatás sorrendje sem véletlenszerű, a hazai kortárs képzőművészet egy szubjektív történetét követhetjük végig a katalógusban.

Hasonló cikkünk:  Fiatal tehetségek koncertje a Kecskeméti Kodály Iskola dísztermében

Németh Ábel két festménye képezi a tárlat részét, melyekből egyet az alkotó Instagram oldalán is megtalálunk.

Online aukció: axioart.com

Böngészés a Best of Best válogatásban: lavorcollective.com

További részletek az aukció Facebook odalán.

Forrás: roadster.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...