fbpx
2.2 C
Kecskemét
2023. december 1., péntek

FRISS HÍREK

Magyar Horizontok – Kecskeméti festőművész a Best of Best válogatásban

- Advertisement -

A LAVOR kortárs művészeti galéria Magyar Horizontok: Best of Best címmel rendezett online aukciót a hazai kortárs “legkiemelkedőbb és legígéretesebb” munkáiból. Németh Ábel kecskeméti festőművész műalkotásai is szerepelnek a kurátori válogatásban.

“Magyarország kortárs képzőművészetének legkiemelkedőbb és legígéretesebb alkotóit” mutatja be a 2017 óta működő LAVOR Galéria. “Nem vagyunk tipikus kurátorok”- olvasható az online aukció leírásában – “rajongók, műkedvelők és újítók vagyunk, akiknek az a küldetésük, hogy újraértelmezzék a művészet befogadását. Így olyan műveket választottunk az aukció tételeiként, melyekkel mi magunk is szívesen együttélnénk.”

A Magyar Horizontok több, mint száz műalkotása november 24-ig megvásárolható online; a gyűjteményben pedig számos kiemelkedő alkotó, például Váli Dezső, Kemény György, Palotai Gábor és Hegedűs 2 László munkái mellett Németh Ábel festményeit is megtaláljuk. A válogatás sorrendje sem véletlenszerű, a hazai kortárs képzőművészet egy szubjektív történetét követhetjük végig a katalógusban.

Hasonló cikkünk:  Határsértő szenzus – Mató Zsombor tervezőgrafikus a novemberi Hónap Alkotója

Németh Ábel két festménye képezi a tárlat részét, melyekből egyet az alkotó Instagram oldalán is megtalálunk.

Online aukció: axioart.com

Böngészés a Best of Best válogatásban: lavorcollective.com

További részletek az aukció Facebook odalán.

Forrás: roadster.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti középiskolák a TOP 100-ban

A HVG idén is kiadta a legjobb 100 magyarországi középiskola listáját. Három kecskeméti is belefért a TOP 100-ba.  Az összeállítás...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...