fbpx
3 C
Kecskemét
2023. december 2., szombat

FRISS HÍREK

Megszüntette a nyomozást a rendőrség Orbán angol nyelvű honlapja ügyében

- Advertisement -

Indítottak Orbán Viktor miniszterelnöknek egy angol nyelvű honlapot – www.primeminister.hu – amin elérhetőek a legfrissebb miniszterelnöki beszédek, írások – a hír nem új, annak idején Orbán sajtófőnöke, Havasi Bertalan jelentette ezt be.

Az angol nyelvű honlapnak a szerződés szerint tavaly december végéig kellett volna üzemelnie, ám már kilenc hónappal korábban leállt, a választások után megszűnt. Ma sem működik ezen a címen, a miniszterelnök.hu oldal angol nyelvű változatára van átirányítva. Idén szeptemberben ennek kapcsán a független Hadházy Ákos ismeretlen tettes ellen tett feljelentést különösen nagy vagyoni hátrányt okozó gazdasági csalás, illetve különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt.

Hadházy emlékeztetett rá, hogy a kormány a honlap létrehozását és 22 hónapos üzemeltetését rendelte meg 75 millió forintért. A rendőrség megszüntette a nyomozást, az indoklás szerint nem veti fel bűncselekmény gyanúját, ha valamit olcsóbban is meg lehetne csinálni annál, amennyit a kormány fizet, írja az rtl.hu.

Hasonló cikkünk:  A teljhatalmon túl - Orbán minden fillérről tudni akar

Hadházy szerint elképesztő a döntés, mert eszerint gyakorlatilag tízszeres, százszoros áron is vehet valamit az állam, akkor sem lesz hajlandó a magyar rendőrség nyomozni. Ugyanakkor semmi nem veti fel jobban a hűtlen kezelés és a lopás gyanúját, mintha az állam túlárazva vesz szolgáltatást, többek között az ilyen esetek miatt nem érkeznek meg az uniós források Magyarországra.

Az RTL Híradó emlékeztetett rá, a minap a korrupciós ügyek kivizsgálására alapított Integritás Hatóság beadványa után a bíróságnak kellett a nyomozás folytatására köteleznie a rendőrséget.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Több osztályvezetői főorvos állás megüresedett ősszel a kecskeméti kórházban

Novemberben egy héten belül két osztályvezetői főorvos állást hirdetett meg a kecskeméti megyei kórház, a központi radiológiai és az...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...