fbpx
9 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Megszüntette a nyomozást a rendőrség Orbán angol nyelvű honlapja ügyében

- Advertisement -

Indítottak Orbán Viktor miniszterelnöknek egy angol nyelvű honlapot – www.primeminister.hu – amin elérhetőek a legfrissebb miniszterelnöki beszédek, írások – a hír nem új, annak idején Orbán sajtófőnöke, Havasi Bertalan jelentette ezt be.

Az angol nyelvű honlapnak a szerződés szerint tavaly december végéig kellett volna üzemelnie, ám már kilenc hónappal korábban leállt, a választások után megszűnt. Ma sem működik ezen a címen, a miniszterelnök.hu oldal angol nyelvű változatára van átirányítva. Idén szeptemberben ennek kapcsán a független Hadházy Ákos ismeretlen tettes ellen tett feljelentést különösen nagy vagyoni hátrányt okozó gazdasági csalás, illetve különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt.

Hadházy emlékeztetett rá, hogy a kormány a honlap létrehozását és 22 hónapos üzemeltetését rendelte meg 75 millió forintért. A rendőrség megszüntette a nyomozást, az indoklás szerint nem veti fel bűncselekmény gyanúját, ha valamit olcsóbban is meg lehetne csinálni annál, amennyit a kormány fizet, írja az rtl.hu.

Hasonló cikkünk:  Aki ellátogat Orbán ünnepi beszédére, jól meg is lesz figyelve

Hadházy szerint elképesztő a döntés, mert eszerint gyakorlatilag tízszeres, százszoros áron is vehet valamit az állam, akkor sem lesz hajlandó a magyar rendőrség nyomozni. Ugyanakkor semmi nem veti fel jobban a hűtlen kezelés és a lopás gyanúját, mintha az állam túlárazva vesz szolgáltatást, többek között az ilyen esetek miatt nem érkeznek meg az uniós források Magyarországra.

Az RTL Híradó emlékeztetett rá, a minap a korrupciós ügyek kivizsgálására alapított Integritás Hatóság beadványa után a bíróságnak kellett a nyomozás folytatására köteleznie a rendőrséget.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...