fbpx

FRISS HÍREK

Mi mindenre lehet jó egy textilpelenka?

- Advertisement -

Gondolnád, hogy a kisbabák büfiztetésére, pelenkázására használt textilanyag mi mindenre használható? Pedig igaz: amellett, hogy otthon, a kicsi körül is több feladatra alkalmas, akár kreatív célokat is szolgálhat. Hogy pontosan mikre a legalkalmasabb, összegyűjtöttük cikkünkben!

Tedd el emlékbe!

Már nem használjátok őket, és másképp csak a szekrényben porosodnának a textilpelenkák? Esetleg egy egyedi meglepetésben gondolkodsz egy jeles alkalomra?  Akkor az első, nem túl evidens megoldás éppen ez lehet: készíttess belőle egy emlékpelust!

Az Ajándék Magicnél egyedi pelenkák elkészítésére is van lehetőség. Ehhez nem kell mást megadnod, mint a baba nevét, születési helyét és idejét, a születési súlyát és hosszát. Az emlékpelus egy remek, személyes karácsonyi ajándékötlet is lehet friss szülőknek.

A pelenkák további felhasználási lehetőségei

Ha még javában a pelenkázós korszakot élitek, akkor jól jönne néhány gyakorlati tipp is! Mutatjuk, milyen célokra a leghasznosabb még ez a típusú textilanyag (akár a mintás is!):

  • Előke és törlőkendő

Egyértelmű, hogy a baba körül veszed majd a legnagyobb hasznát. Ha a reggelizés nem megy zökkenőmentesen, vagy bármikor összekoszolódna babád, jó, ha kéznél van egy textilpelenka.

  • Tanácsadáshoz

Azért, hogy a tanácsadás minél problémamentesebb legyen, a pici kényelmét fontos a lehető legjobban biztosítani. Emellett higiéniai szempontokból is hasznos, ha saját textilpelusra fekteted babádat.

  • Párna és takaró
Hasonló cikkünk:  Tudj meg mindent a cateringről!

Számos olyan helyzet adódhat (például egy hirtelen pelenkázási szükség), ahol nem áll rendelkezésre a megfelelő alátámasztás picidnek. Egy textilpelenka párnaként, de akár nyári takaróként is szuperül használható.

  • Kiskád alá

Kissé instabil, billegésre hajlamos kiskádat vettetek? Nem probléma: ez a textilanyag rendkívül jó nedvszívó képességű! Így nyugodtan tedd a kád alá: ezzel megakadályozhatod, hogy elcsússzon.

  • Portörlő és törölköző

A mindennapos háztartási teendőkre is remekül alkalmas.

  • Szűrő

Szeretsz kísérletezni házi növényi tejekkel, esetleg mosószerekkel? Mindegyik esetben nagy segítségedre lehet ez a sűrű szövésű anyag. Ugyanis szűrőként is tökéletesen funkcionál.

  • Ruhaalapanyag

Ha később sok anyagod maradna meg, varrhatsz belőlük sapkákat, egyszerűbb kis ruhákat is lurkódnak. Ehhez persze már szükség van némi varrótudásra, és pár hasznos eszközre is.

Hogyan tisztítsuk őket?

Ma már a mintásak is jól bírják a mosást – az Ajándék Magic lenyomatai például kifejezetten erősek, strapabíróak. A hagyományosabb, minta nélküli darabok pedig kifőzhetőek, gőzölhetőek és vasalhatóak is.

Azért, hogy sose fogyjunk ki belőlük hirtelen, érdemes több darabot is beszerezni a textilpelusokból. Akár az emlékpelusokból is, hiszen babánk imádni fogja a színes, kedves motívumokat.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...