fbpx
7.9 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Mindenből lehet politikát csinálni – igen, a karácsonyfa-állításból is

- Advertisement -

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere megosztotta a közösségi oldalán, hogy gyönyörű ezüstfenyő pompázik Szolnokon a Kossuth téren, azaz megvan a város karácsonyfája. Borda Zoltán önkormányzati képviselő a polgármester bejegyzésére azt írta, hogy az adventi hangulat és az ünnepek közeledte nem tántorítja el a szolnoki politikát, főleg a kormánypárti városvezetést, hogy pitiáner módon söpörjön le ellenzéki javaslatokat.

Bordát egy ismerőse azzal kereste meg, hogy a telkén áll egy 6 méteres fenyőfa, amit közösségi felhasználásra szeretne felajánlani. A képviselő szerint a Gróf Széchenyi István parkban a szokásos helyen, a kopjafánál jól mutatna a fenyő. A városi főkertész pedig arról tájékoztatta, hogy a díszítéséhez szükséges tárgyi feltételek rendelkezésre állnak, így elviekben nincs akadálya, hogy a városrésznek saját karácsonyfája legyen.

Szolnok vezetése azonban csak a központban, a Kossuth téren kíván karácsonyfát állítani. A fejlesztési alpolgármester közölte, hogy nem támogatják Borda javaslatát, mert akkor máshol is ilyen igények merülnének fel.

Hasonló cikkünk:  A jelek szerint Orbán Viktor politikai őrségváltásra készül

„Tájékoztatott, hogy a Városüzemeltetési Kft. több városrészben, így a Széchenyi lakótelepen is, hamarosan kb. 3 méteres fenyőket fog ültetni, hogy azokat minden évben feldíszíthessék az ott élők. Most látom ezen a közösségi portálon, hogy itt ez már úgy lett publikálva, mint kormánypárti képviselői javaslat, amit az alpolgármester és a városi cég azonnal elfogadott” – írta Borda.

Valóban elképzelhető, hogy a karácsonyfa-állítás is kőkemény politikai kérdés, ahol az ellenzéki javaslatokat mindenáron vissza kell tartani?

A cikket a Szol24 és a KecsUP együttműködésének keretében szemlézzük, a teljes cikket itt olvashatja.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...