fbpx

FRISS HÍREK

Több fürdőszoba egy épületben: mire érdemes odafigyelnünk a harmonikus összhatás érdekében?

- Advertisement -

Egy olyan otthon, apartman vagy éppen hotel tulajdonosa vagy, amelyben egynél több fürdőszoba is van? Ez esetben felmerülhet benned is a kérdés: egyformák legyenek vagy különbözőek? A válasz a részletekben és az esztétikum kialakításában rejlik. Cikkünkben megmutatjuk, mit is jelent ez pontosan!

Esztétikai “gyorstalpaló”: melyik színnel milyen hatást érhetünk el?

Az már-már közhely, hogy a világos színekkel optikailag tágíthatjuk a teret, a sötétekkel pedig szűkíthetjük. Az viszont kevésbé ismert, hogy az egyes színek milyen hatással vannak hangulatunkra. Egyáltalán: hogyan tudjuk őket stílusosan kombinálni? A LivDan Home lakberendezési szolgáltatása végigkísér a tervezési folyamat legelejétől egészen annak a legvégéig, a tökéletes végeredményért.

Azaz: pontosan milyen is? A színek pszichológiája szerint mindegyik árnyalat másképp befolyásolja a hangulatunkat. A teljesség igénye nélkül íme néhány, a fürdőkben gyakran használt szín, a jelentésükkel együtt:

  • kék – nyugalom, fókusz, megbízhatóság
  • zöld – harmónia, kiegyensúlyozottság, gyógyulás
  • citromsárga – spontaneitás, vidámság, élénkség
  • vörös – energia, szenvedély, erő
  • fekete – elegancia, misztikum, presztízs
  • barna – kényelem, stabilitás, melegség
  • fehér – tisztaság, ártatlanság, elegancia

3+1 dolog, amit célszerű átgondolnunk a fürdőszobák berendezésekor

Az ördög a részletekben rejlik: a mondás nem is állhatná meg jobban a helyét máshol, mint a lakberendezésben. A fürdőszobák kapcsán számos, kisebb vagy nagyobb komponenssel játszhatunk, melyekkel szándékunktól függően egységessé vagy különbözővé tehetjük e helyiségeket. Melyek ezek?

  1. A hangulat és az alapszínek
Hasonló cikkünk:  Az SK komáromi akkugyárából nyolc embert kellett kórházba szállítani

Itt talán a legfontosabb azt átgondolnod, kiknek készül a fürdőszoba, vagy kiknek fogod bérbe adni. A fiatal párok jobban értékelhetik az élénkebb színeket, mint az idősebb korosztály.

2. A kiegészítők

Egyforma tükrök, mosdókagylók, esetleg ugyanolyan stílusú kilincsek, csapok? Ezekkel máris megteremthetünk egyfajta azonosságot a fürdők között – még eltérő színvilág esetén is.

3. Az alapanyagok

Fahatású bútorok, üvegcsempék, esetleg azonos kivitelezésű tusolók: a legnagyobb jelentősége az anyaghasználatnak lesz a kivitelezés során.

+1. A stílus

Lakberendezői segítséggel rendkívül ízlésesen kombinálhatóak az egyes stílusirányzatok (pl. skandináv + marokkói, indusztriális + minimalista, stb.). 

A legfontosabb kérdés: a fürdőszobák egyformák legyenek vagy teljesen eltérőek?

Ez talán meglepő kijelentés lesz, de ha van egyfajta rendszer az eltérésekben, nyugodtan kísérletezz velük! A stílus ugyanaz, de a színvilág más; esetleg a stílus némileg mindenhol eltérő, de a kiegészítők azonosak? Mindkét esetben ugyanúgy esztétikus, gyönyörű tereket kaphatunk végeredményül, mintha mindenhol ugyanazokat a tónusokat és alapanyagokat használnánk. Persze, mindehhez sem árt egy szakértői szem, hogy biztosan ne ütközzön megoldhatatlan problémákba se a tervezés, se a kivitelezés.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...