fbpx
3.6 C
Kecskemét
2024. február 22., csütörtök

FRISS HÍREK

Dokumentumfilmek az emberi kapcsolódás erejéről – A Verzió Filmfesztivál kecskeméti vetítései

- Advertisement -

A kecskeméti Otthon Mozi is részt vesz a 20. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon. Idén november 22-29. között lehet megnézni aktuális világunk filmes lenyomatait. Az idei kulcskérdés: Merre tartunk?

Itthon Budapesten, Szombathelyen, Debrecenben, Pécsen, Miskolcon és Szegeden és Kecskeméten vetítenek válogatásokat a filmekből. Az Otthon moziban három gyönyörű és felkavaró alkotást nézhetünk meg, melyek témái játékfilmes feldolgozásban is működnének, mégis a valóság az, ami igazán különlegessé teszi őket.

„A dokumentumfilmek nagyon személyes, egyéni történeteken keresztül tudnak rámutatni globális változásokra, érzelmi kapcsolatot teremtenek a főszereplőkkel, és segítenek elgondolkodni a világ sokféleségén – mondja Oksana Sarkisova fesztiváligazgató. „A múlt ismeretében és a jelen megértésével jobban láthatjuk, merre tartunk, és hozzájárulhatunk a megfelelő irány kiválasztásához.”

Ma, november 22-én 18:00 órától vetítik az Aki még lehetek és a Budapest siló című dokumentumfilmeket. További részletek az esemény Facebook oldalán.

Hasonló cikkünk:  Ilyennek láttuk Kecskemétet az elmúlt évben - ezekről írtunk a KecsUP-on 2023-ban

November 29-én 18:00 órától pedig az Egy halk és szelíd hang című dokumentumfilm lesz látható. További részletek az esemény Facebook oldalán.

Az Aki még lehetek (Magyar versenyprogram) Lőrinczy Lia filmje. Egy rendkívüli anya története, aki mindent túlélt, hogy a gyerekeivel legyen. A Budapest siló (Doc Future Diák- és elsőfilmes versenyprogram) Paczolay Zsófia filmje. A dokumentumfilm Józsefet követi, ahogy búvárként ereszkedik le naponta a tíz emelet mély silókba. Az Egy halk és szelíd hang (Nemzetközi versenyprogram; Luke Lorentzen) főhőse, a lelkész Mati egy éven át egy kórházban nyújt lelkigondozást olyan embereknek, akiknek élete komoly változásokon megy keresztül.

A fesztivál online filmtára, a Verziótéka november 30. – december 10. között várja azokat, akik országosan online szeretnének csatlakozni a 20. Verzióhoz.

Jegyek az Otthon Mozi vetítéseire: otthon.mozi.jegy

További információ a versenyfilmekről: verzio.org

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A Fidesz szerint kapacitás-áthelyezés történik, az ellenzék szerint bezárják az óvodákat Kecskeméten

A törvényben meghatározott maximális 25 főnél több gyermek vehető fel a Corvina, a Ferenczy Ida és a Kálmán Lajos...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...