fbpx
19.4 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

100 ezernél több üres konzultációs ív érkezett eddig az aHanghoz, január végéig gyűjtik

- Advertisement -

December 4. óta gyűjti az aHang és az Egységes Diákfront az üres nemzeti konzultációs íveket, hogy felhívják a figyelmet, szerintük sokkal fontosabb és relevánsabb társadalmi ügyekben – mint például az oktatás – kellene párbeszédet folytatni a demagóg konzultációs kérdések helyett.

„Most ne dobd ki! Gyűjtsd össze az oktatásért, a jövőnkért, az országért!” – ez a jeligéje az aHang és az Egységes Diákfront közös kampányának, melynek keretében azokat a nemzeti konzultációs íveket várják, melyeket címzettjeik nem akarnak kitölteni. Hangsúlyozzák, csak az íveket gyűjtik, a borítékokat – és ezáltal a név- és lakcímadatokat – nem.

Szalóki Viktortól, az aHang szóvivőjétől megtudtuk: országszerte több mint 800 leadópontra vihetik az ellenkonzultációhoz csatlakozók az üres íveiket. Ezek száma a beérkezett adatok alapján átlépte a 100 ezret. Az akció január végéig tart, addig bárki elküldheti/leadhatja a konzultációs ívét a két szervezetnek. A kecskeméti helyszínek itt találhatók.

Szalóki Viktor hozzátette: pontos, végleges számot majd csak a kampány végén tudnak mondani, ugyanis vannak olyan leadópontok és szervezetek, akik január utolsó heteiben fogják az általuk összegyűjtött íveket leadni, és vannak olyan települések, ahol csak nemrég kapták kézhez a borítékokat az emberek.

Hasonló cikkünk:  Heteken belül érkezik a postaládákba az NVI-értesítők a június 9-i EP- és önkormányzati választásra

A két szervezet januárban is aktívan folytatja a kampányt. Az újév első napjaiban bemutatják azokat a csatlakozó szervezeteket is, akik egy-egy olyan ügyet képviselnek, amelyekben a kormány nem akarja meghallgatni az emberek véleményét.

Országosan január végén fogják összegyűjteni az üres íveket egy központi helyre, ezt követően pedig az aHang és az Egységes Diákfront kéthetes országjáró roadshow-ra indul a konzultációs lapokkal. Az országjárás során bárki megtekintheti majd a kitöltetlen ívek kötegeit, de ami ennél is fontosabb, hogy minden állomáson lehetőség lesz beszélgetni arról, hogy melyek azok az országos vagy helyi ügyek, amelyekben konzultációt kellene folytatni – közölte a szóvivő.

A kormány online nemzeti konzultációjának elindításával egy időben az aHang is megnyitotta az online felületét, ahol azok is nyilatkozhatnak a konzultáció elutasításáról, akik nem kaptak (vagy mert lemondták, vagy mert korábban már megváltak tőle). Az aHang online ellenkonzultációs felülete szintén a 7IGEN.hu oldalon érhető el.

Az ívek postai úton is eljuttathatók az aHang számára.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...