fbpx

FRISS HÍREK

A kecskeméti kórház főigazgatója is a 24 felmentett szakember között lehet

- Advertisement -

Rengeteg kórházigazgatót mentett fel a belügyminiszter, illetve a megbízott országos kórház-főigazgató szerdán – terjedt el a sajtóban. A KecsUp úgy értesült, dr. Gondos Miklós, a kecskeméti megyei kórház főigazgatója is köztük van, de az indok esetében még nem ismert, a kórház egyelőre nem válaszolt megkeresésünkre.

A Belügyminisztérium az érintett intézmények és vezetők nevének említése nélkül adott ki közleményt, számol be róla az országos sajtó, például a Hvg és a Telex.

  • Pintér Sándor belügyminiszter 2023. december 31-ei hatállyal, érdemeik elismerése mellett, 2 országos intézet és 5 vármegyei kórház főigazgatójának vezetői kinevezését vonta vissza, mivel betöltötték a 65 éves korhatárt.
  • Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) megbízott vezetője ezzel egyidejűleg 10 városi kórház főigazgatójának főigazgatói kinevezését vonta vissza, de „az érintettek szakmai munkájuk elismeréseként kitüntetésben részesülnek”.
  • Ugyancsak december 31-ei hatállyal további 2 vármegyei kórház főigazgatójának és további 5 városi kórház főigazgatójának a felmentéséről is döntöttek, de nem vezetőként tovább foglalkoztatják őket.

Az új főigazgatók kinevezéséig az intézmények vezetését a helyettesek látják el – zárul a közlemény.

Kecskeméti kórházi körökből úgy tudjuk, hogy dr. Gondos Miklós, a kecskeméti – hivatalos nevén a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház – főigazgatója is az érintett főigazgatók között van. Esetében (mint vármegyei intézmény vezetője) a közleményt alapul véve két eset lehetséges tehát:

– visszavonták vezetői kinevezését, mert betöltötte a hatvanötöt

Hasonló cikkünk:  Mégsem indul a kecskeméti polgármesteri címért Hegedűs Gábor

– felmentették, de tovább foglalkoztatják, csak nem vezetőként.

Érdeklődtünk a kecskeméti kórháznál, megerősítik-e értesülésünket, hogy a főigazgatói felmentési hullám érinti-e dr. Gondos Miklóst is, és ha igen, milyen ok miatt? Választ egyelőre nem kaptunk, ha igen, frissítjük cikkünket.

Annyi viszont bizonyos, hogy Pintér Sándor belügyminiszter tavaly július 1-jével nevezte ki Gondos Miklóst a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház főigazgatói pozíciójára, a kórházat több mint huszonöt éven keresztül vezető dr. Svébis Mihály halála után.

Annak nem találtuk nyomát, hogy a főigazgató jelenleg hány éves lehet, de az a kórház közösségi oldaláról is tudható, hogy dr. Gondos Miklós 1985-ben diplomázott a SOTE Általános Orvosi karán, azt ezt követő harminc évben sebész szakorvosként gyógyította a betegeket, 2005-től magasabb vezetői beosztásokat látott el. Két éven keresztül főigazgatóként vezette az állami kórházfenntartó szervezetet is, az ÁEEK-et. Ezután a Honvédkórház felügyeleti főigazgató-helyettesi pozícióját vállalta, majd ezt cserélte a kecskeméti kórház vezetésére.

Cikkünket folytatjuk, amennyiben a kórház válaszol megkeresésünkre, bár erre az elmúlt négy alkalommal nem volt sajnos példa.

FRISSÍTÉS: Szerda délutáni megkeresésünk kapcsán este érkezett válasz Nagyné Szigeti Dórától, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház kommunikációs osztályvezetőjétől, amelyben úgy fogalmazott: „Tudomásunk szerint sem minket, sem Bács-Kiskun vármegyét nem érinti a vezetőváltás.”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...