fbpx

FRISS HÍREK

A Kecskeméti TE a legmagasabb focicsapat a világon

- Advertisement -

Sok szempont szerint lehet vizsgálni egy focicsapatot, a CIES Football Observatory a játékosok átlagos testmagasságát vette górcső alá: a világ 53 ligájának csapatait vizsgálva arra jutottak, hogy a Kecskeméti TE a legmagasabb csapat a világon.

A kecskeméti fiúk átlagmagassága 187,13 centiméter, a keret 62,5 százaléka magasabb 186 centiméternél. Mögöttük a top 10-ben van még négy német, két norvég, egy-egy román, orosz és olasz csapat. A vert mezőnyben van a Manchester City, a Real Madrid, és a Bayern München, vagyis a németek, spanyolok, angolok, olaszok, franciák felnézhetnek a kecskeméti sporttársaikra.

A világ legkisebb csapatának átlagmagassága 174,8 centiméter, ők a Sagan Tosu Japánból. A világ csapatainak átlagos magassága 181,46 cm, az UEFA-hoz tartozók valamivel magasabbak (182,65 cm). Az öt topligában egyedül a spanyol Rayo Vallecano nem éri el a 180 centiméteres átlagot.

Hasonló cikkünk:  Emberhátrányban tudott egyenlíteni Lakitelek Nyárlőrincen (galériával)

A magyar csapatokat nézve mindenki 180 centi fölött van, az NB I. legalacsonyabb csapata a Ferencváros 180,76 centiméterrel.

via 444

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...