fbpx
19.4 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Lemaradt a közgyűlés elejéről a KTV – technikai hibára hivatkoznak

- Advertisement -

Hamarosan közvetítést adunk Kecskemét város közgyűléséről – ezt a feliratot látták a nézők csütörtökön a Kecskeméti Televízióban, még akkor is, amikor valójában éppen Lejer Zoltán, az ellenzék (Szövetség) frakcióvezetője mondta el napirend előtti felszólalását. A közvetítés csak akkor kezdődött el, amikor a Fidesz-KDNP frakcióvezetője, Fekete Gábor kezdte el beszédét. Így hallhatták a közgyűlést figyelők tőle, hogy az ellenzék facebookozik, a Fidesz dolgozik.

Technikai hiba történt – tudtuk meg Kozák Polettől, a Kecskeméti Televízió főszerkesztőjétől. Azt is megírta érdeklődő levelünkre, hogy a rögzítés rendben működött, így majd a teljes közgyűlést feltöltik a KTV honlapjára.

„Kollégáim szerdán délután kipróbálták a rendszert és minden teljesen jól működött, így előre semmiképp nem tudtuk volna tájékoztatni a jegyzőt és a polgármestert.Az élő közgyűlési közvetítés pár perccel később történő indulását hirtelen fellépő technikai hiba okozta, műszaki vezető kollégám tájékoztatása szerint egy optikai átalakító meghibásodott. Kollégáim amint észlelték a hibát, mindannyian a gyors megoldásra törekedtek, ami pár percen belül sikerült is, így a napirendek tárgyalását már zavartalanul követhették a nézők.Természetesen a rögzítés működött a közgyűlés kezdetétől fogva, így a testületi ülés teljes terjedelmében fönt lesz az interneten a kecskemetitv.hu oldalon a Közgyűlés adásai között.”

Miután tehát Lejer Zoltán ellenzéki frakcióvezető felszólalásáról lemaradtak a nézők, most közreadjuk azt:

„Tisztelt Közgyűlés!

Az év vége felé közeledve, az adventi időszakban, az idei utolsó testületi ülésen szeretnék napirend előtt pár szót mondani a mögöttünk hagyott időszakról.

Folytatódó és újonnan kirobbanó háborúk, borús gazdasági kilátások, az embereket demoralizáló infláció, – és a sort mindenki tudná folytatni még néhány olyan negatívummal, amely borúsabbá teszi a világot és hazánkat annál, mint amilyen derűsnek szeretnénk látni.

Egy megyei jogú város év végi testületi ülése nem alkalmas arra, hogy ezek közül a gondok közül akár egyet is végérvényesen megoldjunk, de hitem szerint ebben az időszakban különösen igaz az, hogy cseppekből áll a tenger. Rajtunk is múlik, hogy milyen példát mutatunk fel az egymás közötti kommunikáció során.

Fontosnak tartom, hogy ebben az időszakban köszönettel és egy picivel több megértéssel forduljunk embertársaink felé, legyenek akár közeli szeretteink, barátok, ismerősök vagy más-más politikai közösségben helyet foglaló képviselőtársaink.

Nem szabad elfeledkeznünk a nélkülözőkről, szenvedjenek akár anyagi hiányt, vagy éljenek magányosan. Lehetőségeinkhez mérten segítsük őket, mert sokaknak ez az időszak sajnos nem az izgatott várakozásról, a készülődésről szól, hanem a szorongásról, amit a nélkülözés és magány okoz.

Egy önkormányzat megteheti, hogy gondoskodik az elesettekről, a szegényekről, a szenvedőkről, mert az adventi időszakban, mindenkinek fontos, hogy szerettei körében, egészségben tölthesse el a karácsonyt.

Szeretném megköszönni idén is a Városháza dolgozóinak az elmúlt év áldozatos munkáját, mellyel végig segítették a Közgyűlés munkáját.

Áldott, békés karácsonyt és egy sikeresebb, kevésbé borús évet kívánok minden kecskeméti polgárnak a Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakció nevében!”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...