fbpx
15.1 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Novák Katalin igent mondott a szuverenitás védelmére, Lázár kastélytörvényét viszont vétózta

- Advertisement -

Novák Katalin köztársasági elnök szerdán elrendelte a nemzeti szuverenitás védelméről szóló törvény kihirdetését, így annak sem lesz akadálya, hogy felállítsák majd a szuverenitásvédelmi hivatalt. Bár tagadják kormánypárti politikusok, hogy a sajtószabadság, mint az Alaptörvény egyik pillére nem fog sérülni, a hivatal jogköre pont az ellenkezőjét sugallja.

Novák viszont vétójogával élve az Alkotmánybírósághoz küldte a kulturális örökség egyes elemeinek fenntartható fejlesztéséről szóló törvényt. Lázár János Facebook-oldalán jelezte: „Ha jóhiszeműen értelmezem a lépést, akkor sem értem a célját.”

Az építési és közlekedési miniszter a bejegyzésében leírja:

„A Sándor-palota jogászai azt mondják: úgy változtassunk, hogy ne változtassunk semmit. A törvény lényege pontosan az, hogy változtatni kell az eddigi gyakorlaton. A magántőkét nem megdönteni kell, hanem bevonni: az épített örökség megóvásába, értékes kastélyaink felújításába és fenntartható működtetésébe.”

Hozzátette: „Ha rosszhiszeműen értelmezem, akkor viszont értem a mai döntést: gyávaság és régi kommunista reflexek vannak mögötte. Remélem tévedek, és az elnök jogászai csupán nem olvasták a törvényt, vagy nem értik annak lényegét.”

Lázár biztos abban, hogy a kastélyaink „jobb sorsra érdemesek”, ehhez azonban szerinte változásra és bátorságra van szükség.

Hasonló cikkünk:  Pert nyert az újságíró, az MNB jogellenesen titkolta az alapítványai költéseit

„Megtisztelő Elnök asszony kitüntető figyelme, hiszen az alkotmányos normakontroll intézményét szinte csak az ÉKM-es jogszabályoknak tartja fönn. Mi pedig nem hátrálunk, hiszen Magyarország előre megy, nem hátra” – zárta a bejegyzést Lázár János.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...