fbpx

FRISS HÍREK

Orbán levélben kérte az ukrán csatlakozás napirendről való törlését a jövő heti EU-csúcson

- Advertisement -

Orbán Viktor töröltetni szeretné a jövő heti brüsszeli csúcstalálkozó napirendjéről Ukrajna EU-csatlakozásának témáját. Ezt levélben javasolta az Európai Tanács elnökének – írja a Bloomberg.

A magyar miniszterelnök Charles Michelnek, az Európai Tanács elnökének írt levelében azt írja, hogy

„Vannak várakozások, amelyek szerint a találkozón döntés születhet az ukrán EU-csatlakozáshoz szükséges tárgyalások megkezdéséről az Európai Tanácsban. A politikai és technikai előkészületek jelenlegi szintjét tekintve ezek a várakozások megalapozatlanok.”

A Tanács nincs abban a helyzetben, hogy kulcsfontosságú döntéseket hozzon a kérdésben – áll Orbán indoklásában, majd hozzáteszi, hogy amíg meg nem állapodtak egy közös jövőbeli stratégiáról Ukrajnával kapcsolatban, addig szerinte „a jövő heti találkozón a téma tárgyalása elkerülhetetlenül kudarchoz vezetne”.

Az EU objektív és érdemeken alapuló bővítési politikájának a végét jelentené, ha a Tanács most elfogadná a Bizottság javaslatát és elkezdenék az Ukrán EU-csatlakozási tárgyalásokat – vélekedik Orbán. Leszögezte, hogy a magyar kormány álláspontja a kezdetektől az, hogy Ukrajna uniós csatlakozása nem reális, illetve nem esik egybe Magyarország érdekeivel.

Hasonló cikkünk:  Nem tétlenkednek a hatvanpusztai Orbán-rezidencián, újabb épületekkel bővül a birtok

Kritizálta az új uniós költségvetés körüli vitákat is, mivel azok Orbán szerint túlságosan a Bizottság „megalapozatlan és irreális javaslatára” összpontosítanak.

„Új, ötletes és jövőbiztos megközelítésre van szükség”, amely „további erőfeszítéseket, több időt és átfogóbb mérlegelést igényel” – írta a levélben a magyar miniszterelnök, aki szerint a költségvetésről szóló tárgyalást is el kellene halasztania a Tanácsnak.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...