fbpx
19.4 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Orbán szokásos péntek reggeli gondolatai csokorba kötve

- Advertisement -

Akinek péntek reggel Orbán Viktor az első gondolata, az bizonyára a Kossuth Rádióra hangol, de akinek nem, az most elolvashatja, hogy a miniszterelnök szerint mi a helyzet például Ukrajna EU-s tagságáról szóló tárgyalásaival.

Orbán azzal kezdte mondandóját a témában, hogy

„Arról van szó, hogy mi vagyunk az Unió, az nem Brüsszelben van, ott a bürokraták vannak, az Unió itt van Budapesten, meg Párizsban” – majd azzal folytatta, hogy „Ukrajna csatlakozásának tárgyalása nem esik egybe a magyar nemzeti érdekekkel”.

Már előre tudni lehet, hogy nem lesz egyetértés a miniszterelnök szerint, így „ezt az ügyet nem szabad napirendre tűzni.”

A háború kapcsán sem mondott újat, helyette jöttek a szokásosak, például hogy „nem a háborút kéne finanszírozni, hanem a tűzszünetet”. Egyébként is úgy gondolja, hogy „ha Ukrajnának pénzt akarunk adni, az mindenképpen történjen a költségvetésen kívül”.

„Mindenki azzal főz, amije van, ez intellektuális értelemben is igaz” – mondta ezt a Nemzeti Konzultációról, majd egy focis hasonlattal élve: „mankóinak tekintélyes része a sportból jön”, és úgy látja, hogy „van, hogy 11 ember nem elég egy mérkőzés megnyeréséhez, és néha 12 ember kell”. Szerinte ma ez a helyzet, és emiatt „a magyar kormány harcolni fog, nehéz csatában vagyunk”.

Orbán szerint „a történelmünknek két tanulsága van”, az egyik, hogy „körülöttünk mindig is nálunk nagyobb birodalmak voltak, amiknek nagyobb az étvágyuk, belénk akartak harapni, mi pedig azt a taktikát választottuk, hogy próbálunk a temetésükön részt venni. A második fontos tanulsága, hogy itt vagyunk 1100 éve, ugyanazon a területen, és 1100 év alatt magunknak és a világnak is bebizonyítottuk, hogy hogyan kell ezt a területet berendezni, kialakítani a gazdaságát és külpolitikáját”, így szerinte „nincs szükségünk arra, hogy megmondják, hogyan éljünk, azt majd mi eldöntjük. Ez a szuverenitás lényege”.

Természetesen nem maradt el a gyurcsányozás és a nyugati, brüsszeli és washingtoni pénzek emlegetése sem.

Hasonló cikkünk:  Így indult a tavaszi szünet: a miniszterelnök beírt a gyerekek ellenőrzőjébe - szavazással

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...