fbpx
11.8 C
Kecskemét
2024. február 26., hétfő

FRISS HÍREK

Orbán szokásos péntek reggeli gondolatai csokorba kötve

- Advertisement -

Akinek péntek reggel Orbán Viktor az első gondolata, az bizonyára a Kossuth Rádióra hangol, de akinek nem, az most elolvashatja, hogy a miniszterelnök szerint mi a helyzet például Ukrajna EU-s tagságáról szóló tárgyalásaival.

Orbán azzal kezdte mondandóját a témában, hogy

„Arról van szó, hogy mi vagyunk az Unió, az nem Brüsszelben van, ott a bürokraták vannak, az Unió itt van Budapesten, meg Párizsban” – majd azzal folytatta, hogy „Ukrajna csatlakozásának tárgyalása nem esik egybe a magyar nemzeti érdekekkel”.

Már előre tudni lehet, hogy nem lesz egyetértés a miniszterelnök szerint, így „ezt az ügyet nem szabad napirendre tűzni.”

A háború kapcsán sem mondott újat, helyette jöttek a szokásosak, például hogy „nem a háborút kéne finanszírozni, hanem a tűzszünetet”. Egyébként is úgy gondolja, hogy „ha Ukrajnának pénzt akarunk adni, az mindenképpen történjen a költségvetésen kívül”.

„Mindenki azzal főz, amije van, ez intellektuális értelemben is igaz” – mondta ezt a Nemzeti Konzultációról, majd egy focis hasonlattal élve: „mankóinak tekintélyes része a sportból jön”, és úgy látja, hogy „van, hogy 11 ember nem elég egy mérkőzés megnyeréséhez, és néha 12 ember kell”. Szerinte ma ez a helyzet, és emiatt „a magyar kormány harcolni fog, nehéz csatában vagyunk”.

Orbán szerint „a történelmünknek két tanulsága van”, az egyik, hogy „körülöttünk mindig is nálunk nagyobb birodalmak voltak, amiknek nagyobb az étvágyuk, belénk akartak harapni, mi pedig azt a taktikát választottuk, hogy próbálunk a temetésükön részt venni. A második fontos tanulsága, hogy itt vagyunk 1100 éve, ugyanazon a területen, és 1100 év alatt magunknak és a világnak is bebizonyítottuk, hogy hogyan kell ezt a területet berendezni, kialakítani a gazdaságát és külpolitikáját”, így szerinte „nincs szükségünk arra, hogy megmondják, hogyan éljünk, azt majd mi eldöntjük. Ez a szuverenitás lényege”.

Természetesen nem maradt el a gyurcsányozás és a nyugati, brüsszeli és washingtoni pénzek emlegetése sem.

Hasonló cikkünk:  Péterfalvi Attila: Mivel az adatkezelési tájékoztató nem tiltja, így beleférhet, hogy az oltáshoz kért e-mail-címen kampányol a kormány

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...