fbpx

FRISS HÍREK

Politico: Orbán egyfajta férfibarátságot alakított ki Putyinnal

- Advertisement -

Kik okozták a legtöbb kárt Európában a környezetükben? A Politico cikke szerint, (amit a  HVG szemlézett) Orbán Viktor a harmadik lett a dobogón, ezzel valóban a földrész legbefolyásosabb személyiségei közé tartozik – a maga módján. A magyar miniszterelnök előtt végzett Vlagyimir Putyin jegybankára Elvira Nabiullina, és Carles Puigdemont, a körözött katalán vezető.

A Politico szerint a magyar miniszterelnök az utóbbi 13 évben

  • visszaszorította a jogállamot és a sajtószabadságot,
  • összecsapott az uniós intézményekkel,
  • foglyul ejtette Brüsszelt, amikor vétózott, hogy pénzt préseljen ki az EU-ból.

A lap szerint Orbán egyfajta férfibarátságot alakított ki Putyinnal. Hamarosan európai választások lesznek, ennek okán várható a szélsőjobb felemelkedése, a háború is folytatódik, így a magyar miniszterelnöknek adott a lehetőség, hogy továbbra is a közösség kerékkötője legyen. Valamint bele is erősíthet, mivel 2024. második felében Magyarország lesz a szervezet soros elnöke.

Hasonló cikkünk:  Orbán újra a Kossuth rádióban indította a péntek reggelt

Donald Tusk lett a földrész legbefolyásosabb embere, miután a lengyel miniszterelnöki poszt várományosa a jelek szerint 8 év után ki tudta billenteni a hatalomból Jaroslaw Kaczynskit.

A „2023-ban kik hajtották végre a legnagyobb változtatásokat a maguk politikai területén” kategóriában Giorgia Meloni lett a győztes. A lap kaméleonnak minősíti az olasz kormányfőt, mert idáig rácáfolt a félelmekre, de aligha felejti el, hogy mit vár tőle szélsőjobbos tábora.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...