fbpx
20.9 C
Kecskemét
2024. május 1., szerda

FRISS HÍREK

A magyarokat az egészségügy helyzete aggasztja leginkább

- Advertisement -

Az Ipsos szokásos felméréséből az derül ki, hogy mindössze két országot találtak – Dél-Afrikát és Perut –, ahol pesszimistábbak az emberek, mint Magyarországon. 2023. december végén és 2024. január elején a magyarok 78 százaléka szerint rossz irányba mentek a dolgok az országban, ami tíz százalékpontos javulás a 2022-es év végéhez képest.

Sokkal pozitívabbak lettek viszont a lengyelek a kormányváltás után, 2022 decemberében még 84 százalékuk vélte úgy, hogy rossz irányba haladnak a dolgok, az elmúlt időszakban már csak 43 százalékuk.

A gazdasági helyzet kapcsán kis javulást mértek, 2022 decemberében a magyarok 16 százaléka mondta azt, hogy jó gazdasági helyzetben van az ország, ez az arány tavaly júliusra sem változott, azonban 24 százalékra nőtt 2023 végére. A világátlag 38 százalék.

Összehasonlítva a lengyel helyzettel, 2022 végén 21 százalék mondta azt, hogy jól alakul a gazdaság, 2023 nyarán már 30 százalék, év végére pedig 43 százalékra emelkedett a bizakodók aránya: ez közel duplája a magyarokénak.

Hasonló cikkünk:  A Greenpeace keresett, de csak elvétve talált új visszaváltási díjas italcsomagolásokat a hazai boltok polcain

Az adatfelvételt megelőző 12 hónapból azt mérték, hogy az egészségügy miatt aggódtak és aggódnak a leginkább a magyarok (51 százalék említéssel), a második helyen áll a korrupció 44 százalékkal. Ezeket követi a szegénység és az infláció, a lista legvégén pedig a koronavírus és a terrorizmus áll.

Az Ipsos 2022 októberében közzétett felmérése köszön vissza a mostani eredményben, fókuszban az egészségüggyel. Akkor a magyarok 14 százaléka értékelte jónak vagy nagyon jónak a hazai ellátást, rossznak vagy nagyon rossznak pedig 53 százalék. Az akkori felmérésben arra is rákérdeztek, hogy miket tartanak a legnagyobb problémáknak az egészségügyben, és a magyarok leginkább a várólistákra panaszkodtak, valamint arra, hogy nincs elegendő egészségügyi dolgozó.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...