fbpx
10.3 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

A szlovák miniszterelnök szerint Ukrajna nem szuverén ország

- Advertisement -

Robert Fico szlovák miniszterelnök a jelek szerint nagy barátja lett Orbán Viktornak, a közelmúltban a Karmelitában értettek egyet. Orbán szerint a két ország kormányának politikája „99 százalékban egy irányba mutat”. Fico most arról beszélt, hogy Oroszország Ukrajna elleni háborújának csak úgy lehet véget vetni, ha Kijev átadja területének egy részét Oroszországnak – írja a Politicora hivatkozva a Telex.

A szlovák közszolgálati televízióban így nyilatkozott Fico: „Mit várnak, hogy az oroszok elhagyják Krímet, Donbaszt és Luhanszkot? Ez irreális!” 

A szlovák miniszterelnök szerint valamiféle kompromisszumnak mindenképpen születnie kell majd. Választási ígéretei közé tartozott, hogy leállítja a fegyverszállítást Ukrajnába, megakadályozza Kijev esetleges NATO-tagságát, és ellenzi az Oroszországgal szembeni újabb szankciókat.

Az interjú szombaton készült, amiben Fico megismételte, hogy ellenzi Ukrajna NATO-csatlakozási kérelmét – szerdára van tervezve a szlovák kormányfő és Denis Shmyhal ukrán miniszterelnök találkozója. „Megmondom neki, hogy ellenzem Ukrajna NATO-tagságát, és hogy meg fogom vétózni” – mondta, hozzátéve, hogy szerinte az ukrán csatlakozás a harmadik világháború alapját jelentené.

Hasonló cikkünk:  Belarusz ukrán határához orosz taktikai nukleáris fegyvereket telepíthetnek

Fico úgy gondolja, hogy Ukrajna nem egy független, szuverén ország, mivel „az Egyesült Államok teljes befolyása és ellenőrzése alatt áll”. Ezután a világ egyik legkorruptabb országaként utalt Ukrajnára.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...