Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Az ukrán vezetés nem ért egyet Robert Ficóval: nem fognak feladni területeket

- Advertisement -

Robert Fico a napokban arról beszélt, hogy Oroszország Ukrajna elleni háborújának csak úgy lehet véget vetni, ha Kijev átadja területének egy részét Oroszországnak. Az ukrán vezetés nem hagyta válasz nélkül a szlovák miniszterelnök szavait, üzenetben jelezték, hogy nem fognak feladni területeket a megszálló orosz erőkkel szemben – írja a Politico.

Oleg Nyikolenko ukrán külügyi szóvivő határozottan kijelentette: „Nem lehet kompromisszumot kötni a területi integritásról, sem Ukrajnában, sem Szlovákiában, sem bármelyik másik országban”.

Fico szombaton a szlovák köztévében így nyilatkozott: „Kell, hogy legyen valamilyen kompromisszum. Mit várnak, hogy az oroszok elhagyják Krímet, Donbaszt és Luhanszkot? Ez irreális!”

Ha Ukrajnában nem biztonságos a helyzet, akkor nem az Szlovákiában és egész Európában sem – mondta Nyikolenko, aki szerint együtt kellene tenni azért, hogy minél közelebb kerüljön Ukrajna győzelme. Hozzátette, hogy Ukrajna és támogatói azon vannak, hogy az oroszok elhagyják a Krímet, a Donbaszt és Luhanszkot, és ne tudjanak továbbmenni például kelet-szlovákiai régiók irányába.

Az üzenetváltás megelőzi Fico és Denisz Smihal ukrán kormányfő szerdai találkozóját. Fico szombaton is azt mondta, Smihalnak is jelezni fogja, ellenzi Ukrajna NATO-tagságát, és meg fogja vétózni azt, és a fegyverszállításokat is leállítaná. A szlovák miniszterelnök arról is beszélt, hogy szerint Ukrajna nem egy független, szuverén ország, mivel „az Egyesült Államok teljes befolyása és ellenőrzése alatt áll”.

A Politico szerint Fico uniós körökben már kevésbé harcias hangokat ütött meg ezekben a kérdésekben, ráadásul a decemberi uniós csúcson sem az ukrán csatlakozási tárgyalások megindítása, sem az EU-s költségvetés ukrán támogatásokkal való kiegészítésének ügyében nem állt a magyar miniszterelnök mellé.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Papucs, törölköző, pléd sincs biztonságban a kecskeméti strandon?

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban tapasztalható lopásokra figyelmeztető poszt terjedt el a Facebook-on. Talán javul majd a helyzet, július...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version