fbpx
15.8 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Debrecenben álhírgyártással vádolta meg az önkormányzat a baloldali médiumokat

- Advertisement -

A Debreciner írta meg elsőként,  hogy egy akkumulátor-összeszerelő üzemet építenek Debrecen déli gazdasági övezetében, amelynek a megnevezésében gondosan kerülték az „akkumulátor” szó használatát.

A megnevezés: „elektromobilitást biztosító újratölthető energiatároló (ELBUE) modul összeszerelő üzem”. Ezt a projektet nem jelentették be, ellentétben a korábbi hasonló beruházásokkal. A cég csak azt követően adatott ki közleményt, miután telefonon és levélben is érdeklődött a Debreciner az üzemről.

A lap a kormányhivatal honlapján lévő hirdetményből értesült a beruházásról, aminek már a környezethasználati engedélyezési eljárása zajlik. Az üzemet az ipariingatlan-fejlesztéssel foglalkozó Inpark Szigma Kft. építi, akik annyit közöltek, hogy az ugyanebben az ipari parkban akkumulátorgyárat építő kínai CATL fogja bérelni tőlük a létesítményt.

A CATL is kiadott egy közleményt, amelyben azt írták, az Inpark fejlesztése nem része az ő akkumulátorgyár-beruházásuknak, és a növekvő üzleti igények miatt döntöttek a csarnok bérlése mellett. Hozzátették, nem akkumulátorgyár épül, az üzem elsősorban a CATL raktározási igényeit fogja kiszolgálni, valamint mechanikai folyamatokból álló összeszerelési tevékenység folyik majd az épületben.

Hasonló cikkünk:  Kevés a magyar vasút kapacitása a szaporodó autó- és akkugyárak forgalmához

A debreceni önkormányzat a január 15-én kiadott közleményében azt írja: „Megdöbbenve tapasztaljuk, hogy a baloldali médiumok továbbra sem bírnak leállni az álhírek gyártásával és a közvélemény félrevezetésével” – a közleményt a Debrecinernek nem juttatták el.

Azt nem részletezték, hogy milyen álhírekre és félrevezetésre gondolnak, hanem az akkumulátor szó használatát gondosan kerülve lényegében megismétlik az Inpark közleményében foglaltakat, vagyis hogy a csarnokban elsősorban raktározás, kisebb részben pedig összeszerelés fog történni.

A városvezetés a közleménye végén mégis arra kéri a sajtót, hogy a tényeknek megfelelően foglalkozzon a beruházással, és tartózkodjon „a debreceni emberek nyugalmának megzavarásától és a félretájékoztatásától”.

Az Inpark által benyújtott dokumentációban a beruházásról azt írják, a cég „a rendelkezésére álló ingatlanon egy energiatárolómodul-összeszerelő üzemet valósít meg úgy, hogy az ingatlan fennmaradó része akár a tevékenység bővítésére, akár a raktározási tevékenységre is lehetőséget biztosítson”.

Vagyis nem elsősorban raktározást, hanem elsősorban akkumulátor-összeszerelést terveznek, a fennmaradó részen pedig nemcsak raktározhatnak, hanem akár bővíthetik is a gyártósorokat.

via Debreciner

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...