fbpx

FRISS HÍREK

Hogyan vásárolhatunk használt autót részletre?

- Advertisement -

Természetesen a többségnek ilyenkor azonnal a hitel jut eszébe. Sokan választják azt, hogy egy személyi kölcsön segítségével szerzik be a család következő autóját, pedig van ennél egy sokszor hatékonyabb és egyben kedvezőbb módszer is. Használt járművet már lízing keretein belül is vásárolhatunk.

Használt autó részletre: a folyamat lépésről lépésre

Az egész ügylethez csupán három dolog kell, de fontos, hogy egyik sem maradhat ki. Használt autó részletre a Lizingo.hu oldalán keresztül is elintézhető.

Az első lépés természetesen az autó kiválasztása. Itt fontos néhány paraméterre figyelni. Legfeljebb 17 éves személyautó, vagy maximum 3,5 tonnás kisteherautó vásárlásához lehet használni az autólízinget. A jármű korát úgy kell kiszámítani, hogy az aktuális évből kivonjuk a gyártási évet, a hónapokat figyelmen kívül kell hagyni.

Az autó értéke minimum 1.500.000 Ft kell, hogy legyen. A leghosszabb futamidő maximum 84 hónap lehet, de a hitel lejáratának évében a jármű legfeljebb 18 éves lehet. Ez azt jelenti, hogyha egy 14 éves autót veszünk meg, akkor azt maximum 48 hónapra lehet finanszírozni. Teljesen mindegy, hogy éppen január vagy december van, mivel csak az évek számítanak.

Ha kiválasztottuk az autót, akkor a következő lépés az önerő meghatározása, ami minimum a vételár 20%-a lesz, de sokkal elterjedtebb a 30%.

Ennek mértékét befolyásolja az, hogy a jármű átlagos vagy nagyobb értékvesztésű kategóriába tartozik-e, továbbá az igénylő hitelképességére is oda kell figyelni. Egy Audi A6 vagy egy E Mercedes esetében az önerő már elérheti a 30%-ot is, egy luxusautó esetében akár a 40% is szükséges lehet.

Hasonló cikkünk:  Több, mint ötven vádlottja van a minisztériumokon átívelő korrupciós ügynek

Az átlagos vagy alacsony értékvesztésű járgányok közé tartoznak azok, amelyek hosszú távon is jól tartják az értéküket, 5-10 év múlva is könnyedén el lehet őket adni.

A hitelképességen múlik az egész ügylet sikeressége

Ahhoz, hogy a kívánt összeghez akár 24-48 óra alatt hozzájussunk, több feltételnek is meg kell felelni. Magánszemélyként folyamatos, rendszeres jövedelemre van szükség, amit a NAV vagy a munkáltató igazol. Az új hitel és a meglévők törlesztőinek összege nem érheti el a nettó jövedelmünk felét. Ez a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató, ami természetes személyek esetében fontos.

Az igazolt havi nettó jövedelem legfeljebb 50%-a fordítható hitelek törlesztésére. Ha megfelelünk az elvárásoknak és a szükséges önerő is rendelkezésünkre áll, akkor szinte garantáltan 24-48 órán belül a számlán landol a felvett összeg.

Bárki számára elérhető az autólízing

Természetesen kizáró körülményekkel itt is találkozhatunk. Ilyen például az aktív KHR-listás szereplés, ha végrehajtási vagy magáncsőd eljárás folyik az igénylővel szemben. Ha korábban rosszul fizető adós volt valaki, vagy már vett tőle vissza finanszírozó autót, akkor szintén kevesebb esély van a pozitív elbírálásra.

Hogy a folyamat zökkenőmentes legyen, mindenképpen konzultáljunk szakemberrel, aki segít nekünk a papírmunkában és a hiánytalan dokumentáció beadásában.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...