fbpx
15.1 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Január 30-án még pótolható a középfokú felvételi vizsga, a felsőoktatásba február 15-ig lehet jelentkezni

- Advertisement -

Január 30-án pótolhatnak, akik a január 20-ai vizsgán nem tudtak részt venni. Szombaton 10 órától írtak központi középfokú felvételi vizsgát a 9. évfolyamra, a hat és nyolc évfolyamos gimnáziumokba jelentkezők. Az Oktatási Hivatal adatai alapján 537 helyszínen több mint 72 ezren felvételiznek – tájékoztat a 24.hu az OH-ra hivatkozva. A tanulók magyar nyelvből és matematikából vizsgáztak.

Az Oktatási Hivatal honlapján közzétette a központi írásbeli feladatsorok, javítási-értékelési útmutatóit – tantárgyak szerint.

Azok a felvételizők, akik a január 20-i vizsgán alapos indokkal nem tudtak részt venni, a január 30-i pótló írásbelin vizsgázhatnak.

Hasonló cikkünk:  Ligeti Miklós szerint erős lelkületű ügyész kellene, hogy vizsgálat induljon, valóban belenyúltak-e a Schadl-Völner iratokba

Február 15-ig lehet jelentkezni a felsőoktatásba

2024. február 15-ig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre – tájékoztat az OH. A felsőoktatási felvételi eljárás menetét, a pontszámítási módszereket, a meghirdetett képzéseket és az érvényes jelentkezéshez szükséges minden további információt az eljárás hivatalos honlapján, a felvi.hu oldalon közzétett Felvételi tájékoztató és a Meghirdetett képzések tartalmazzák.

A tájékoztató és a meghirdetett képzések információi 2024. január végéig frissülnek, ezért javasolt a jelentkezési határidő előtti folyamatos tájékozódás.

Jelentkezni és hitelesíteni (a kérelmet lezárni) 2024. február 15-én éjfélig lehet, kizárólag az eljárás hivatalos honlapján, a felvi.hu-n elérhető E-felvételi rendszerében.

(24.hu, OH)
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...