fbpx
7.9 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Lázár béremelési ajánlatot tett a MÁV-VOLÁN dolgozóknak, kérdés ez elég lesz-e a sztrájk elkerülésére

- Advertisement -

A tulajdonosi jogokat gyakorló Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) megtette az ajánlatát a MÁV-VOLÁN-csoport munkavállalói számára: három év alatt legalább 25%-os, ezen belül 2024-ben legalább havi 70 ezer forintos egységes béremelés – derült ki a cégcsoport keddi közleményéből.

Lázár János is részt vett a bértárgyalásokon, a miniszter hároméves bérfejlesztési ajánlatot tett a vállalatcsoport munkavállaló számára. Első elemként jönne a legalább havi hetvenezer forintos béremelés. Az ajánlat szerint a bérek összességében legalább 25%-kal emelkednek a hároméves fejlesztési ciklus egésze alatt, amelynek mértékétől felfelé el lehet térni az éves bértárgyalások során, lefelé azonban nem.

A szakszervezetek többsége időt kért, hogy az általuk képviselt munkavállalókkal közösen alakítsák ki álláspontjukat, szerezzenek mandátumot. Kérdés, hogy ez elég lesz-e arra, hogy elmaradjon a MÁV-Volánnál körvonalazódó sztrájk, mivel közel hatezer volános sofőr támogatja az újabb munkabeszüntetést. A Mozdonyvezetők Szakszervezete bejelentette, hogy legalább 18 százalékos bért követelnek. Ha ezt a szintet nem éri el a munkáltató ajánlata, cselekvési programot határoznak meg a nyomásgyakorlásra, és felkészülnek a sztrájkra is.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...