fbpx
7.9 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Nyomókötéssel lassította a vérzést a félegyházi rendőr, megmentette a pálmonostori férfi életét

- Advertisement -

Egy alkarját megvágó, jelentős mennyiségű vért vesztett pálmonostori férfin segítettek még december 29-én este a kiskunfélegyházi rendőrök. Egyikük nyomókötést alkalmazott és a kezével is szorítva a sebet próbálta lassítani a vérzést, majd a mentő elé sietve egészen Félegyházáig szállították a bajbajutottat.

Mint azt a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletétől január 3-án, szerdán megtudtuk, december 29-én egy pálmonostori asszony kért segítséget tőlük. Élettársa ugyanis beleütött a televíziójukba, a készülék összetört, és a szilánkjai felhasították a férfi alkarját.

A kiérkező járőrök csak nehezen tudtak kommunikálni a férfival, a karja pedig erősen vérzett. Bodor Leon Valentin rendőr főtörzsőrmester a szolgálati gépkocsihoz rohant az elsősegélynyújtó eszközökért, majd kollégája, Gyarmati Richárd főtörzsőrmester nyomókötést alkalmazott és a kezével is szorítva a sebet próbálta lassítani a vérzést.

Hasonló cikkünk:  Olvasói vélemény a kecskeméti közügyekkel kapcsolatban

A rendőrök közleménye szerint kollégáik a jelentős vérveszteség miatt egy percet sem vesztegettek: beültették a szolgálati autóba a férfit és a helyszínre tartó mentő elé siettek (Pálmonostora kb. 13 kilométerre van Kiskunfélegyházától). Útközben Gyarmati Richárd végig a szívvonal felett tartotta a sérült kart, a sebre pedig nyomást gyakorolt. Kiskunfélegyházán találkoztak a mentőkkel és átadták a mentőszolgálat munkatársainak a férfit, akit kórházba szállítottak (állapotáról nem közöltek információt).

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...