fbpx
25.6 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Rasszista felirattal „hekkelték meg” egy kecskeméti italüzlet elektronikus hirdetőtábláját

- Advertisement -

„Cigányoknak tilos a belépés!” – ez a rasszista felirat volt olvasható a Kozák Ital még meg sem nyitott Izsáki úti üzletének LED-es hirdetőtábláján. A cég Facebook-oldalán közölte, „feltörték” a hirdetőtáblát, a szövegtől teljes mértékben elhatárolódnak, és amint észrevették, azonnal rendőrségi feljelentést tettek.

A rasszista „Cigányoknak tilos a belépés!” felirat információink szerint hétfő délután jelent meg az Izsáki útra néző elektronikus hirdetőtáblán, és jó darabig látható volt. Mivel forgalmas útról van szó, nyilván rengetegen észrevették, és nagyon gyorsan szétterjedt a közösségi médiában, sokan felháborodtak rajta. Mások gyanították, hogy itt inkább a bolt lejáratásáról lehet szó.

Kedden kora délután ellátogattunk a helyszínre, ekkor már nem volt látható a rasszista felirat, hanem az üzlet reklámjai villantak fel.

A kirakatban lévő tájékoztatás szerint ide, az Izsáki út – Vízmű utca – Könyves Kálmán körút csomópontja közelében lévő épületbe költözik majd át a Kozák Ital majdnem szemközt lévő üzlete, hogy nagyobb helyiségben várja vásárlóit.

Az üzlethelyiség még felújítás alatt áll, és – mint ahogy meggyőződtünk róla – még csak most rendezik be, nem fogad vásárlókat. Tehát már ezért is valótlanság, amit a felirat állított.

Fotó: Hraskó István

Másrészt azt is megtudtuk, hogy az üzletnek van roma származású munkatársa is. És az is teljesen nyilvánvalónak tűnik, hogy egyetlen normális vállalkozás sem tesz ki ilyen feliratot, mert nem akarja magát lejáratni és támadások célpontjává válni.

Hasonló cikkünk:  A kecskeméti Mercedes-gyárban robotot tesztelnek az alacsony képzettséget igénylő feladatokhoz

A Kozák Ital még hétfőn este közölte Facebook oldalán, hogy ők is megdöbbentek, hogy meghekkelték a panelt, és teljes mértékben elhatárolódnak a rasszista szövegtől. Feljelentést is tettek még aznap a rendőrségen.

Bementünk a leendő boltba, hogy érdeklődjünk a részletekről, és nyilatkozatot kérjünk. Beszéltünk is a Kozák Ital Kft. ügyvezető igazgatójával, aki személyesen is kijelentette: feltörték a panel informatikai rendszerét, ahogy erről az üzlet munkatársai tudomást szereztek, azonnal lekapcsolták a táblát, így eltüntetve a rasszista kiírást, ő pedig bement a rendőrségre, és feljelentést tett. A történteken ő is nagyon megdöbbent. Hangsúlyozta: ebben az ügyben ők a sértettek, az elkövető megtalálása és az ügy felderítése pedig a rendőrség dolga.

Megkerestük a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálatát, és megkérdeztük, indult-e büntetőeljárás az ügyben, ha igen, milyen bűncselekmény gyanúja miatt és milyen büntetés jár(hat) az elkövetőnek? Amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

A kommentelők között volt, aki megjegyezte: egy megfelelő program segítségével könnyedén el lehet helyezni bármilyen feliratot a nem kellően védett LED-es táblákon.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...