fbpx

FRISS HÍREK

Rég elhunyt humoristát megszemélyesítve készített műsort a mesterséges intelligencia

- Advertisement -

Több mint tizenöt évvel a halála után újabb műsorral jelentkezik George Carlin standupos. Igaz, az egy órás I’m Glad I’m Dead (azaz: Örülök, hogy már halott vagyok) című műsort egy Dudesy nevű, humorműsorokra szakosodott mesterséges intelligencia készítette.

Minderről a Variety-re hivatkozva a Telex számolt be.

„Szeretném világossá tenni, hogy amit most hallani fogsz, az nem George Carlin, hanem az én George Carlin-megszemélyesítésem, amit pontosan ugyanúgy építettem fel ahogy egy ember tenné” – mondja az MI a műsor elején.

„Meghallgattam George Carlin összes anyagát, és megtettem mindent, hogy utánozni tudjam a hangját, a ritmusát és a személyiségét, és hogy megtaláljam azt a témát, ami szerintem ma érdekelte volna.”

A műsorban tényleg mostanában aktuális témákról van szó, mint maga a mesterséges intelligencia, a közösségi média vagy a streamingszolgáltatók, esetleg Mark Zuckerberg vagy Jeff Bezos. Ezekről a milliárdosokról nem beszéltünk még ennyit 2008-ban, amikor Carlin szívelégtelenségben meghalt, nem is voltak még a leggazdagabbak között.

Hasonló cikkünk:  Szijjártó az eddig sem tétlen megafonosokat bíztatta további internetes harcra

Kelly Carlin, a humorista lánya a Twitteren elítélően nyilatkozott a műsorról, azt írta: „Édesapám egy egész életen át tökéletesítette művészetét az ő emberi életéből, agyából és képzeletéből származó tapasztalataival. Soha egyetlen gép sem fogja tudni pótolni a zsenialitását. (…) Hagyjuk, hogy a művész munkája önmagáért beszéljen. (…) És végül egy ötlet: mi lenne, ha meghallgatnánk néhány élő emberi komikust? De még ha az igazi George Carlint is akarja hallgatni valaki, akkor is 14 önálló műsor közül válogathat.”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bezárt a Szilvási Áruház, de mi lesz a helyén?

Húsz, harminc, majd a végén már ötven százalékos kiárusítás volt április végén a Szilvási Áruházban, aztán végleg bezárt. Hallottunk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...