fbpx

FRISS HÍREK

Új formában és tervekkel lép színre Nagy Márton minisztériuma

- Advertisement -

A kormányfői elvárásoknak felel meg a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, amikor 2024. január 1-jétől új elnevezéssel illeti magát: Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). Azért alakulnak át, hogy hatékonyan, új és innovatív szemlélettel támogassa a kormány 2024-re vonatkozó elsődleges gazdaságpolitikai célját, a gazdasági növekedés helyreállítását. A feladatkörük is bővül – pl. kereskedelem, űriparfejlesztés, turizmus.

A változás három területen hoz majd előrelépést a minisztérium szerint:

  • Helyre kell állítani a lakossági fogyasztást. A reálbérek növekedése szükséges, de nem elégséges, ezért el kell érni, hogy erősödjön a bizalom a magyar lakosságban és oldani kell az óvatossági motívumot.
  • Helyre kell állítani a belgazdasági termelést és beruházásokat. A kormány célja, hogy a beruházásokat 25 százalék feletti szinten tartsa, ehhez pedig új hitelprogramot fog kidolgozni, ami jövő év elején el is indulhat.
  • Valamint tovább kell növelni a munkaerőpiaci aktivitást. El kell érni, hogy a 15-64 éves korosztályban az aktivitási ráta a jelenlegi 78 százalékról 85 százalékra növekedjen. Ennek érdekében a kormány új és célzott munkaerőpiaci programot fog elkészíteni.
Hasonló cikkünk:  A kormány egy új programban ingatlanért kínál majd EU-s vízumot

A Nagy Márton miniszter fémjelezte gazdaságpolitikához eddig olyan „új és innovatív” lépések köthetők, mint a hatósági árszabályozás (árstopok, kötelező akciózás), hatósági kamatmeghatározás (kamatstopok).

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Két új kecskeméti polgármesterjelölt – bővülhet még a számuk

Hódi Zsuzsanna, a Mi Hazánk és Király József, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltje is leadta - Szemereyné...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...