fbpx

FRISS HÍREK

Vidéki mentősöket vezényelhetnek át bármikor Budapestre, hogy a fővárosban ne omoljon össze az ellátás

- Advertisement -

Az RTL Híradó birtokába került egy levél, amiben egy megyei vezető mentőtiszt arról ír a kollégáinak, hogy bármikor átvezényelhetik őket „távolabbi területre, leginkább Budapestre”, és ha ez történik, akkor természetesen egész napra ott is tartják az egységet.

A mentőtiszt hozzáfűzte, hogy átgondolja annak lehetőségét, hogy akár mindennap kijelöljön egy átvezényelhető egységet, „de ettől függetlenül akár napi több mentőegységre is sor kerülhet”.

Az ilyen átvezénylésekkel a statisztikákat akarják kozmetikázni – véleményezte az intézkedést a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége, szerintük ugyanis az átvezényelt mentőautókat vidékiként és fővárosiként is lejelentik. Hozzátették, az átvezénylés miatt túlórázásra is kényszerülő vidékiek nélkül összeomlana a budapesti ellátás.

Van olyan nap, amikor húsz autót vezényelnek a fővárosba az ország különböző tájairól – nyilatkozta egy mentős az RTL-nek. A tv csatorna megkereste az Országos Mentőszolgálatot is, akik válaszukban elmondták, hogy a betegek érdekében minden lehetséges eszközt kihasználnak a szükséges mentőkapacitás biztosítására. Arra nem válaszoltak, hogy hány vidéki egységre van szükségük naponta, és arra sem, hogy egy átvezényelt autót miért tartanak két helyen is nyilván.

Hasonló cikkünk:  Orbán Viktor idén marad Budapesten beszédet tartani március 15-én
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...