fbpx
21.4 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Nováknak szíve joga dönteni, az ellenzék meg mondjon le – Az utca embere a köztársasági elnök lemondásáról

- Advertisement -

A kecsup.hu a főtéri járókelők véleményét kérdezte Novák Katalin lemondásáról. A válaszok felérnek azzal a csenddel, ahogy a kormánysajtó kezeli a pedofil-botrányt.

Továbbra sem tudni, a gyermekvédelmet hangsúlyozó kormány vezetése alatt miért kaphatott köztársasági elnöki kegyelmet K. Endre, a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának bűntársa. Miután a pedofil-botrány kiderült, Novák Katalin köztársasági elnök lemondását országszerte követelték. Novák február 10-én mondott le, Varga Judit volt miniszter szintén bejelentette a visszavonulását. Lapunk Kecskemét főterén kérdezte az utca emberét a pedofil-botrányról és a köztársasági elnök lemondásáról.

A járókelők nem szívesen nyilatkoznak a kamerának politikai kérdésekben. Egy édesanya nagyon sajnálja, hogy lemondott Novák Katalin. Van, aki meglepődött rajta, és egy hölgy szerint a köztársasági elnöknek szíve joga volt kegyelmet adni, nincs érdemi beleszólásunk. Egy idős úr határozottan állítja, “az ellenzéknek kéne lemondani és nem a köztársasági elnöknek”. Megint másokat nem érintenek az ilyen kérdések, inkább nem politizálnak. A fiatalok örömmel fogadták a hírt és szerintük a tüntetés csak felgyorsította az eseményeket. 

Videó: Szűcs Zoltán

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...