fbpx
10.3 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Beavatkozást sürgetett Tóth Szilárd a kereszteződésnél, helyszíni szemle következhet

- Advertisement -

Sok baleset történt az elmúlt években a Nagy Lajos király körút és a Vacsi köz kereszteződésében – mondta el a csütörtöki közgyűlésen Tóth Szilárd. Az Szövetség képviselője emiatt „hatékony balesetmegelőző intézkedéseket” indítványozott.

„Lassan több, mint egy tucatra tehető azon súlyos balesetek száma, amely ennek csomópontnak a terhére írható” – írta a február 15-ei képviselő-testületi ülésre beadott indítványában Tóth Szilárd, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselője.

Fotó: Hraskó István

„Csak az elmúlt néhány évben magam is többször kértem írásban, hogy tegyünk valamit ezzel a kereszteződéssel, de sajnos érdemi intézkedés semmi nem történt” – hangsúlyozta az ellenzéki politikus. Úgy tudja, legutóbb idén február 6-án kedden volt baleset a jelzett helyszínen.

Tóth Szilárd szerint ha a balesetek gyakoriságát és súlyosságát vesszük, akkor „nagyfokú emberi felelőtlenség mindenki részéről, hogy eddig számtalan írásbeli jelzés és kérés ellenére semmilyen hatásos balesetmegelőző intézkedés megtételére nem került sor”. Ezért indítványozta, hogy „haladéktalanul foganatosítsanak közlekedési szakemberek bevonásával” ilyen intézkedéseket, hogy több súlyos baleset ne következhessen be a kereszteződésben.

Fotó: Hraskó István

Az indítványt szóban azzal egészítette ki a testületi ülésen, hogy hallott már a csomópontban történt gyalogos-gázolásról, kerékpáros elsodrásáról, autó fejtetőre állásáról. Az önkormányzattól már kérte például annak megfontolását, hogy lámpákat helyezzenek ki (bár hozzátette, hogy ezt a megoldást sokan vitatnák a városrészben). Szerinte a balesetek miatt indokolatlan tovább várni és nem is szabad.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester úgy válaszolt, hogy folyamatosan dönt a szakbizottság a forgalmi csomópontok felülvizsgálatáról, ellenőrzéséről, a közgyűlés hetében is született több ilyen ügyben döntés.

Hasonló cikkünk:  Figyelmeztető sztrájk lesz szerdán a kecskeméti Mercedes-gyárban, elakadt a bértárgyalás

Fotó: Hraskó István

„Tehát ennek van egy folyamata, de ön valamiért mindig ragaszkodik, hogy csak itt a közgyűlésen ilyen tollnok, írnok formátumban kezdjük el ezt a munkafolyamatot, ami látjuk, hogy nem sok mindenre vezet” – mondta a polgármester. Kijelentette, az lenne az egész útja-módja, hogy a képviselő helyszíni szemlét hív össze a rendőrséggel, szakemberekkel közösen, egyeztetnek, a hivatal megfelelő osztályán keresztül a szakbizottság elé kerül az ügy, és ott döntenek róla.

„Ebben a folyamatban tudom támogatni képviselő urat. De itt én nem tudom megoldani így helyben ezt a kérdését” – mondta Szemereyné Pataki Klaudia.

Az ellenzéki képviselő erre elismételte, hogy próbálkozott a hivatalnál több soron írásban, „de eddig ez mindig le lett söpörve, hol azt mondták, hogy jobb kéz szabály, hol azt mondták, hogy ez egy jó megoldás, hol azt mondták, hogy itt nincs mód változtatni”. Majd szerette volna néhány, a választókörzetéhez kötődő esettel szemléltetni, „a halogatás hova vezethet”, de ezeket nem engedte elmondani a polgármester, és figyelmeztette Tóth Szilárdot, hogy maradjon a tárgynál.

Szemereyné Pataki Klaudia végül felkérte az önkormányzat munkatársait, hogy tartsanak helyszíni szemlét a rendőrséggel közösen, és utána mehet az ügy a hivatalon, bizottságon keresztül. Tóth Szilárd elfogadta ezt a választ, így nem kellett szavazni az indítványáról.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...