fbpx
15.3 C
Kecskemét
2024. július 27., szombat

FRISS HÍREK

Karsai Dániel arra kér mindenkit, ne szavazzon a Fideszre az EP-választáson

- Advertisement -

Karsai Dániel a gyógyíthatatlan betegséggel küzdő alkotmányjogász szerint Orbán Viktor csak a lényegről nem beszélt évértékelőjén, de egy választási kudarc talán jó irányba fordítaná – írja a Népszava.

Karsai Dániel gyógyíthatatlan ALS betegségben szenved, korábban az eutanázia lehetősége mellett állt ki, de az elmúlt hetek fideszes botrányaival kapcsolatban is megszólalt. Most a miniszterelnök szombati előadására reagált „Poszt mortem XL – Egy szomorú évértékelő” című Facebook-bejegyzésében:

„Sajnos nincs más választásom. Mindenkit arra kell kérnem, hogy a júniusi európai parlamenti választásokon ne szavazzon a Fideszre. Orbán Viktor évértékelője ugyanis gyakorlatilag semmilyen valóban fontos dologról nem szólt. Az eddigieknél erősebb figyelemfelhívásra van szükség” – írta.

Karsainak több hiányérzete is van Orbán beszédével kapcsolatban, posztjában kiemelte:

„A gyermekek védelmét elintézte annyival, hogy módosítják a vonatkozó jogszabályokat. Erről nem értekeznék bővebben, mert nem vagyok a téma szakértője. De azért valahogy rossz érzésem van: nem inkább tenni kéne valamit a gyermekekért jogszabály-alkotás helyett? A köztársasági elnök jogintézménye megmentésre szorul. A kegyelmi jogkör pontosabb definiálására van szükség. De nem egy szakmailag teljesen téves tiltással, hanem a kegyelmi ügyek átgondolt nyilvánossá tételével.”

Szerinte haldoklik a magyar egészségügy, és bár ez az állam felelőssége, Orbán Viktor erre egy szót sem vesztegetett. Hozzátette, hogy az életvégi döntésekhez való jog szintén kimaradt, pedig ennek kérdésnek a lényege az emberi méltóság, ami az alaptörvény szerint is sérthetetlen alapvető jog, így az egész jogrendszer fundamentuma.

Hasonló cikkünk:  Majd egymilliárd forint közpénzt osztott szét adományként Kövér László az elmúlt 13 évben

„Aki ezt semmibe veszi, és Orbán Viktor sajnos ezt tette, magát az emberhez méltó Magyarország megteremtését tagadja. Úgy gondolom, világnézettől függetlenül ideje felszólítanunk a kormányt, hogy foglalkozzon valós problémáinkkal” – írta.

Karsai Dániel szerint az EP-választással kapcsolatos felhívása kiváló alkalom az egyébként konzervatív, de vele a fentiekben egyetértő honfitársainak, ha nem szavaznak a kormánypártra a közelgő uniós választáson.

Egy választási kudarc önmagában nem buktatja meg Orbán Viktort, nem helyezi hatalomba az ellenzéket, ha valakinek ez nem lenne szimpatikus. De kiváló eszköz lehet a kormánypolitika megfelelő irányba fordításához – fűzte hozzá az immár szélesebb értelemben is közéleti szereplővé előlépett Karsai Dániel.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Csoportosan küldtek el dolgozókat a kecskeméti Mercedes-gyárból

Olvasónktól értesültünk arról, hogy a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban hirtelen, az előzetes kommunikációval ellentétesen közölték több kölcsönzött munkavállalói csoporttal, hogy...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...