fbpx
10.3 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Karsai Dániel arra kér mindenkit, ne szavazzon a Fideszre az EP-választáson

- Advertisement -

Karsai Dániel a gyógyíthatatlan betegséggel küzdő alkotmányjogász szerint Orbán Viktor csak a lényegről nem beszélt évértékelőjén, de egy választási kudarc talán jó irányba fordítaná – írja a Népszava.

Karsai Dániel gyógyíthatatlan ALS betegségben szenved, korábban az eutanázia lehetősége mellett állt ki, de az elmúlt hetek fideszes botrányaival kapcsolatban is megszólalt. Most a miniszterelnök szombati előadására reagált „Poszt mortem XL – Egy szomorú évértékelő” című Facebook-bejegyzésében:

„Sajnos nincs más választásom. Mindenkit arra kell kérnem, hogy a júniusi európai parlamenti választásokon ne szavazzon a Fideszre. Orbán Viktor évértékelője ugyanis gyakorlatilag semmilyen valóban fontos dologról nem szólt. Az eddigieknél erősebb figyelemfelhívásra van szükség” – írta.

Karsainak több hiányérzete is van Orbán beszédével kapcsolatban, posztjában kiemelte:

„A gyermekek védelmét elintézte annyival, hogy módosítják a vonatkozó jogszabályokat. Erről nem értekeznék bővebben, mert nem vagyok a téma szakértője. De azért valahogy rossz érzésem van: nem inkább tenni kéne valamit a gyermekekért jogszabály-alkotás helyett? A köztársasági elnök jogintézménye megmentésre szorul. A kegyelmi jogkör pontosabb definiálására van szükség. De nem egy szakmailag teljesen téves tiltással, hanem a kegyelmi ügyek átgondolt nyilvánossá tételével.”

Szerinte haldoklik a magyar egészségügy, és bár ez az állam felelőssége, Orbán Viktor erre egy szót sem vesztegetett. Hozzátette, hogy az életvégi döntésekhez való jog szintén kimaradt, pedig ennek kérdésnek a lényege az emberi méltóság, ami az alaptörvény szerint is sérthetetlen alapvető jog, így az egész jogrendszer fundamentuma.

Hasonló cikkünk:  Orbán újra a Kossuth rádióban indította a péntek reggelt

„Aki ezt semmibe veszi, és Orbán Viktor sajnos ezt tette, magát az emberhez méltó Magyarország megteremtését tagadja. Úgy gondolom, világnézettől függetlenül ideje felszólítanunk a kormányt, hogy foglalkozzon valós problémáinkkal” – írta.

Karsai Dániel szerint az EP-választással kapcsolatos felhívása kiváló alkalom az egyébként konzervatív, de vele a fentiekben egyetértő honfitársainak, ha nem szavaznak a kormánypártra a közelgő uniós választáson.

Egy választási kudarc önmagában nem buktatja meg Orbán Viktort, nem helyezi hatalomba az ellenzéket, ha valakinek ez nem lenne szimpatikus. De kiváló eszköz lehet a kormánypolitika megfelelő irányba fordításához – fűzte hozzá az immár szélesebb értelemben is közéleti szereplővé előlépett Karsai Dániel.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...