fbpx
10.3 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Kocsis Máté Kövér Lászlónak: most már a Fidesz-frakció is támogatja a svéd NATO-csatlakozást

- Advertisement -

A svéd miniszterelnök bejelentette, hogy Budapestre utazik, aki úgy érzi, erős az akarat a magyar fél részéről a svédek NATO-csatlakozásának megszavazására. E bejelentés után nem sokkal Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Facebookon tett közzé egy Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének címzett levelet: azt kéri benne, vegye napirendre február 26-ra a svéd NATO-csatlakozás kérdését.

A kezdeményezés mellett a levél fontos eleme az is, amivel végződik: a zárószavazást a Fidesz-frakcó is támogatni kívánja – írja Kocsis.

Több mint másfél éve nem döntött a magyar Országgyűlés Svédország NATO-csatlakozásáról, mostanra Magyarország maradt az utolsó tagállam, amelyik nem ratifikálta a skandináv ország felvételét. A kormány már 2022 júliusában benyújtotta a javaslatot a parlamentnek, ám Kövér László házelnök a mai napig nem vette napirendre a zárószavazást. Hivatalosan azzal indokolták a halogatást, hogy vita alakult ki a kérdésben a Fidesz-frakción belül, azután pedig az lett a frakció álláspontja, hogy megvárják a svéd miniszterelnök budapesti látogatását.

Hasonló cikkünk:  A szűrővizsgálat kimutatta a betegséget, így időben léphettem!

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...