fbpx
12.6 C
Kecskemét
2024. május 4., szombat

FRISS HÍREK

Mit kell tudni a túlfeszültség-levezetőkről?

- Advertisement -

A legtöbb ember úgy sejti, hogy vele véletlenül sem fordulhat elő, hogy az otthonában túlfeszültség alakuljon ki. Más kérdés, hogy ez nem így működik, hiszen ahhoz, hogy biztonságban lehessünk, mindenképpen szükség van túlfeszültség elleni védelemre. 

A beruházás fő előnye, hogy minden készülékünk biztonságban lehet, hiszen a túlfeszültség-levezetők lehetőséget adnak arra, hogy megelőzzük a komolyabb baleseteket.

Ebben az írásunkban eláruljuk, hogy mit kell tudni ezekről az eszközökről. Kitérünk arra, hogy melyik és mire alkalmas, valamint kiderül, hogy miért egy bizonyos márka termékei a legjobb választások.

Mit érdemes tudni a túlfeszültség-levezetőkről?

Az Elektrikstore.hu túlfeszültség-levezetői között számos minőségi és márkás darabot találhatunk. Az itt kapható modellek esetében beszélhetünk VPU I (Type I), VPU II (Type II), valamint VPU III Type III) változatokról egyaránt. Ezekkel a villanyszerelési eszközökkel hatékonyan csökkenthetőek a túlfeszültség okozta károk, de még a zavarbecsatolás is.

A Weidmüller túlfeszültség-levezetői kiváló megoldást nyújtanak, ha védelemre van szükség. Egyik fajta esetében sincsen szükség csatolásmentesítésre. A levezetők tesztelése minden esetben termékszabvány szerint történik, amiket aztán a megfelelő rendszerben lehet használni.

Miért a Weidmüller?

A Weidmüller cég számos hálózati feszültséghez készít különféle termékeket. Ez annyit tesz, hogy legyen szó fotovoltaikus rendszerekről, még ehhez is kínálnak megfelelő szabvánnyal ellátott speciális kellékeket.

Hasonló cikkünk:  Tudj meg mindent a cateringről!

A vállalat már több mint 160 éve dolgozik ezen a területen. Megbízhatóságuk és szakértelmük miatt ma már piacvezetőnek számítanak. A termékeiket főleg a gépgyártásban, valamint a készülékgyártásban, illetve a folyamatirányításban veszik hasznát. Gyakran találkozhatunk velük továbbá az energetikai iparban is.

Jelenleg több mint 80 országban vannak jelen, de ez nem azt jelenti, hogy ne fektetnének hangsúlyt az innovatív megoldásokra. Folyamatosan azon vannak, hogy minden igényt ki tudjanak elégíteni, így alkották meg a túlfeszültség-levezetőket is.

Milyen típusok léteznek?

Az egyik az AC oldali levezető, amiből létezik cserélhető betétes, 3 pólusú, B+C fokozatú, valamint távjelző nélküli modell egyaránt. Ahhoz, hogy ezek megfeleljenek az I. osztályú védelmi berendezésekkel szemben támasztott követelményeknek, a gyártó nagy teljesítményű varisztorttal látta el őket.

Ebben az esetben a szivárgási árammentes levezető minden esetben a megvédeni kívánt berendezés tápegysége köré kerül elhelyezésre. Ehhez azonban szabványos elosztó házra van szükség. Ha a védelem nem aktív, akkor a kijelző pirosra vált, ez jelzi felénk, hogy cserére van szükség.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Két új kecskeméti polgármesterjelölt – bővülhet még a számuk

Hódi Zsuzsanna, a Mi Hazánk és Király József, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltje is leadta - Szemereyné...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...