fbpx
24.9 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Mit tudunk a kecskeméti sajtóból a Novák Katalin lemondását megelőző napokról?

- Advertisement -

Semmit, mondhatnánk röviden. De nézzük ezt meg hosszabban.

Hírös.hu: szilveszteri köszöntő és lemondás

A város tulajdonában álló sajtótermék egy szót sem közölt Novák Katalinról és az „ügy”-ről. A mai lemondás előtt utoljára 2024. január elsején írtak Novák Katalinról, az újévi beszéde kapcsán. A lemondást bejelentő hír is csendes, szó szerint közlik Novák beszédét, de nem tesznek hozzá semmit, nem adnak tájékoztatást a lemondás hátteréről.

Novák Katalinról szóló hírek a hiros.hu oldalán
Képernyőkép a hiros.hu oldalán Novák Katalin címkével jelzett hírekről. Szilveszter óta nem történt semmi.

BAON és Petőfi Népe:

Itt már jelentős mennyiségű cikk jelenik meg Novák Katalinról, köszönhetően a KESMA központi szerkesztőségének: Novák Katalin köszönti Vietnám miniszterelnökét, Békés megyéban tanácskozik, Szarajevóba látogat, örmény elnökkel tárgyal, nincs kegyelem a pedofiloknak, alig várja az Alaptörvénymódosítást, majd lemond.

Itt már szóba kerül az „ügy”, bár fura megközelítésben: „A köztársasági elnök az elmúlt napokban az ellenzéki médiában megjelent álhírekre reagált ezzel, amelyek szerint a bicskei gyermekotthon pedofíliáért elítélt volt igazgatóhelyettesének adott elnöki kegyelmet.”  Várhatóan megírja a BAON, hogy mégsem voltak álhírek. Az Alaptörvény módosítása kapcsán nem kerül szóba az ügy, csak annyi, hogy „Novák Katalin köztársasági elnök jó szívvel fogja aláírni az Országgyűlés által elfogadott jogszabályt”. Nem tudjuk meg a módosítás okát, hátterét, semmit.

Hasonló cikkünk:  Jelképes összegért, 100 forintért utazhatnak havonta a kecskeméti diákok

A lemondásról szóló hír itt is annyiból áll, hogy leközlik a teljes szöveget, de nem tesznek hozzá semmit, nem adnak tájékoztatást a lemondás hátteréről.

Novák Katalinról szóló hírek a BAON.hu oldalán.
Novák Katalinról szóló hírek a BAON.hu oldalán. A kormány üzenetét megkapjuk, mást nem.

KEOL.hu: még a lemondásról se tudunk

A KEOL.hu nem viszi túlzásba a Fidesznek kellemetlen hírek közlését. Konkrétan semmi nincs Novák Katalinról, még a lemondásáról se írnak, pedig két óra eltelt és Nagy Miklósról pontosan tudjuk, hogy minden „fontos” balesetnél ott van fél órán belül. Most mégse sikerült semmit közzétenni.

Novák Katalin nem hír a KEOL szerkesztői számára.
Novák Katalin nem hír a KEOL szerkesztői számára.

Hírösvény.hu: pikáns lényeglátás az újévi beszédből

Ez az újság sem közölte se a lemondást, se a korábbi eseményeket. Legfrissebb Novák Katalint érintő hír itt is az újévi beszéd. Rajnai Attila lényeglátását jól mutatja, hogy január elsején ezt a részt emelte ki a cikk címébe: „BÍZUNK A TEHETSÉGBEN, A SZORGALOMBAN, A KEGYELEMBEN”. Ennél többet nem tudunk meg a kegyelmi ügyről a Hírösvény oldalain, nem téma itt sem az ügy.

Novák Katalin nem bír hírértékkel a hirosveny.hu oldalán.
Novák Katalin nem bír hírértékkel a hirosveny.hu oldalán.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...