fbpx
11.5 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Módosították a műszaktervezést a Mercedes-gyárban, de a vállalat közlése szerint csak átmenetileg

- Advertisement -

A Kecsup szerkesztősége a napokban olyan információt kapott, hogy felfüggesztették az éjszakai műszakot a kecskeméti Mercedes-gyárban. „Az aktuális helyzetre való tekintettel a 6. naptári héten a gyár egyes területein átmenetileg módosítottuk a napi műszaktervezésünket” – válaszolta megkeresésünkre a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.

A cégnek még február 7-én, szerdán írtunk, rögtön azután, hogy beérkezett szerkesztőségünkhöz az információ, hogy változás van a termelésben a Mercedes-gyárban, nem három műszakban dolgoznak. Megkérdeztük többek között, hogy mindez miként érinti a dolgozókat (és a fizetésüket), mi az oka az átszervezésnek, jár-e esetleg elbocsátással?

Választ február 13-án, kedden este kaptunk.

„Az aktuális helyzetre való tekintettel a 6. naptári héten (azaz az elmúlt héten) a kecskeméti Mercedes-Benz gyár egyes területein átmenetileg módosítottuk a napi műszaktervezésünket. Üzemünk nagyfokú rugalmasságának köszönhetően nagyon hatékonyan tudjuk megvalósítani az ehhez hasonló intézkedéseket, miközben szorosan együttműködünk a beszállítóinkkal. A termelésirend-módosítást a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. munkavállalói számára a hatályos munkaidőkeret alkalmazásával egyenlítjük ki” – áll a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. válaszában.

Hasonló cikkünk:  A héten nagyjából befejezhetik a McDonald’s-nál lévő körforgalmat, lezárások lesznek az Izsáki úton

Fotó: Hraskó István

Arra nem térnek ki, pontosan mit kell érteni „aktuális helyzeten”. Úgy tudjuk, az ilyen műszakcsökkentések akkor szoktak bekövetkezni, ha a termelési láncban valami akadozik, hiányzik valamilyen alkatrész, és ugyan van raktáron, de a korábbi termelési ütemet/mennyiséget már nem tudják tartani. 2022 márciusában az Oroszország által Ukrajna ellen indított háború miatt kényszerült hasonló intézkedésre a vállalat.

„A Mercedes-Benz gyáraiban világszerte jelenleg lényegében korlátozás nélkül folyik a termelés. A termelésünk tervezésének részleteiről további információt sajnos nem áll módunkban megosztani, amiért szíves megértésüket kérjük” – írta még szerkesztőségünknek az MBMH Kft.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...