fbpx

FRISS HÍREK

Nagy Márton esélyesnek tartja, hogy a benzinárak a régiós középmezőnyben maradjanak

- Advertisement -

Nagy Márton a Magyar Ásványolaj Szövetséggel és a MOL-lal történő tárgyaláson kijelentette, hogy a hazai üzemanyagáraknak továbbra is a régiós középmezőnyben kell maradniuk – írja a 24.hu.

A lap emlékeztet rá, hogy jelenleg nem ez a helyzet, Horvátországban és Szlovéniában 60 forinttal olcsóbb a benzin, mint itthon.

Az egyeztetésen Nagy Márton hangsúlyozta, hogy a kormány továbbra is elkötelezett az ellátásbiztonság és a megfelelő üzemanyagárak kialakítása mellett, így arra kéri az üzemanyagforgalmazókat, hogy törekedjenek korábbi vállalásuk betartására, azaz a regionális szinten is versenyképes árszínvonalú üzemanyagok biztosítására.

A miniszter lát esélyt az árak kiigazítására a benzinárak tekintetében, a gázolaj esetében azonban nem azonosítható ilyen lehetőség, azonban az nem derült ki, hogy ez a kiigazítás pontosan mit jelent. Pénteken ugyan várhatóan csökken a benzin ára, de még így is 600 forint lesz a 95-ös literje.

Hasonló cikkünk:  Az árstop nem megoldás - szakemberek szerint inkább le kellene faragni az üzemanyagok adótartalmából
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...