fbpx

FRISS HÍREK

Négymillió forint támogatáshoz segíthetik a szavazatok a kecskeméti kórház pszichiátriai osztályát

- Advertisement -

Hatodik alkalommal hirdették a Richter Anna Díjat, amely orvosok, egészségügyi szakdolgozók, kutatók, tanárok, gyógyszerészek kreatív ötleteinek megvalósításához járul hozzá idén 4-4 millió forintos támogatással. A közönségdíj sorsa március 10-ig a szavazók kezében van, a tizenöt döntőbe jutott csapat között a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Pszichiátriai Osztályára is lehet voksolni. Ők azt tűzték ki célul, hogy a mentális betegséggel élők szélesebb körében segítsék elő a mindennapos testmozgás kultúrájának kialakulását.

A Richter Gedeon Nyrt. által alapított Richter Anna Díj célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségtudatosság, a társadalmi jóllét fontosságára, inspirálja az egészségügy, oktatás, kutatás, gyógyszerészet területein dolgozó szakembereket, segítse újszerű ötleteik megvalósítását, megmutassa azokat a nagyközönségnek.

A pályázat olyan maximum ötfős csapatokat vár, melyek vezetői az egészségügyben, oktatásban dolgozó elhivatott nők, akik szeretnék intézményük, szervezetük, közösségük vagy a hozzájuk kapcsolódó páciensek, diákok körülményeit, mindennapjait jobbá tenni – olvasható a richterannadij.hu oldalon.

  • A 2018-ban elindított díj az elmúlt öt évben huszonhat hiánypótló ötlet megvalósítását tette lehetővé összesen 104 millió forintból.
  • Idén 24 millió forintot osztanak szét, ugyanis az orvos, pedagógus, egészségügyi szakdolgozó, gyógyszerész és junior kategória zsűridíjasai mellett az online szavazás nyertese is Richter Anna Díjban és a projekt megvalósítására fordítható 4 millió forint támogatásban részesül.
  • Március 10-ig lehet megtekinteni a döntős csapatok bemutatkozását és lehet szavazni a projektekre a www.richterannadij.hu oldalon.
Hasonló cikkünk:  A Belügyminisztérium megkezdte a kórházak ellenőrzését

A döntőbe jutott 15 csapat között van – orvos kategóriában – a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Pszichiátriai Osztálya, dr. Máttyássy Adrienn osztályvezető főorvos vezetésével, Testmozgással az elme egészségéért című pályázatukkal (csapattagok: dr. Kovács Ágnes, Pintér Dóra, dr. Sutus Nikolett, Takács Viktor).

Az osztály fekvő- és járóbeteg szakellátása évente körülbelül 2500 fekvőbeteget bocsájt otthonába a kórházi kezelés befejeztével, és mintegy húszezer orvos-beteg találkozás történik. Az országosan is igen nagylétszámú betegcsoportnak az ellátása során a korszerű gyógyszeres, pszichoterápiás és rehabilitációs beavatkozások mellett az elmúlt egy évben pilot program formájában elindították a rendszeres testmozgás beépítését a kiegészítő terápiás és az egészségmegőrzési lehetőségek sorába.

Forrás: richterannadij.hu

Célkitűzésük a mentális betegséggel élők szélesebb körében a mindennapos testmozgás kultúrájának kialakítása, és a fenntartásának elősegítése.

A programba dietetikust, gyógytornászt, személyi edzőt, pszichológust, nordic-walking oktatót terveznek bevonni, szerveznének egészségnapokat, és belépőjegyekkel, sportbérletekkel támogatnák a programban résztvevőket. Életmódprogramjuk erőssége abban mutatkozik meg, hogy korosztálytól függetlenül alkalmazható, bármely ellátási formában megismételhető. Emellett közösségi keretek között növeli a csoportkohéziót, mely segítheti a betegeket a társadalomba való reintegrációban – olvasható a pályázat összegzésében.

Március 20-án ünnepélyes díjátadó gála keretében derül fény a díjazottak kilétére.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...