Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Négymillió forint támogatáshoz segíthetik a szavazatok a kecskeméti kórház pszichiátriai osztályát

- Advertisement -

Hatodik alkalommal hirdették a Richter Anna Díjat, amely orvosok, egészségügyi szakdolgozók, kutatók, tanárok, gyógyszerészek kreatív ötleteinek megvalósításához járul hozzá idén 4-4 millió forintos támogatással. A közönségdíj sorsa március 10-ig a szavazók kezében van, a tizenöt döntőbe jutott csapat között a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Pszichiátriai Osztályára is lehet voksolni. Ők azt tűzték ki célul, hogy a mentális betegséggel élők szélesebb körében segítsék elő a mindennapos testmozgás kultúrájának kialakulását.

A Richter Gedeon Nyrt. által alapított Richter Anna Díj célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségtudatosság, a társadalmi jóllét fontosságára, inspirálja az egészségügy, oktatás, kutatás, gyógyszerészet területein dolgozó szakembereket, segítse újszerű ötleteik megvalósítását, megmutassa azokat a nagyközönségnek.

A pályázat olyan maximum ötfős csapatokat vár, melyek vezetői az egészségügyben, oktatásban dolgozó elhivatott nők, akik szeretnék intézményük, szervezetük, közösségük vagy a hozzájuk kapcsolódó páciensek, diákok körülményeit, mindennapjait jobbá tenni – olvasható a richterannadij.hu oldalon.

  • A 2018-ban elindított díj az elmúlt öt évben huszonhat hiánypótló ötlet megvalósítását tette lehetővé összesen 104 millió forintból.
  • Idén 24 millió forintot osztanak szét, ugyanis az orvos, pedagógus, egészségügyi szakdolgozó, gyógyszerész és junior kategória zsűridíjasai mellett az online szavazás nyertese is Richter Anna Díjban és a projekt megvalósítására fordítható 4 millió forint támogatásban részesül.
  • Március 10-ig lehet megtekinteni a döntős csapatok bemutatkozását és lehet szavazni a projektekre a www.richterannadij.hu oldalon.

A döntőbe jutott 15 csapat között van – orvos kategóriában – a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Pszichiátriai Osztálya, dr. Máttyássy Adrienn osztályvezető főorvos vezetésével, Testmozgással az elme egészségéért című pályázatukkal (csapattagok: dr. Kovács Ágnes, Pintér Dóra, dr. Sutus Nikolett, Takács Viktor).

YouTube video player

Az osztály fekvő- és járóbeteg szakellátása évente körülbelül 2500 fekvőbeteget bocsájt otthonába a kórházi kezelés befejeztével, és mintegy húszezer orvos-beteg találkozás történik. Az országosan is igen nagylétszámú betegcsoportnak az ellátása során a korszerű gyógyszeres, pszichoterápiás és rehabilitációs beavatkozások mellett az elmúlt egy évben pilot program formájában elindították a rendszeres testmozgás beépítését a kiegészítő terápiás és az egészségmegőrzési lehetőségek sorába.

Forrás: richterannadij.hu

Célkitűzésük a mentális betegséggel élők szélesebb körében a mindennapos testmozgás kultúrájának kialakítása, és a fenntartásának elősegítése.

A programba dietetikust, gyógytornászt, személyi edzőt, pszichológust, nordic-walking oktatót terveznek bevonni, szerveznének egészségnapokat, és belépőjegyekkel, sportbérletekkel támogatnák a programban résztvevőket. Életmódprogramjuk erőssége abban mutatkozik meg, hogy korosztálytól függetlenül alkalmazható, bármely ellátási formában megismételhető. Emellett közösségi keretek között növeli a csoportkohéziót, mely segítheti a betegeket a társadalomba való reintegrációban – olvasható a pályázat összegzésében.

Március 20-án ünnepélyes díjátadó gála keretében derül fény a díjazottak kilétére.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megtudtuk, mi lesz a Szilvási Áruház helyén

Nem is akárhonnan: a Gazdasági Versenyhivatal egyik döntéséből. Köszönjük a tippet olvasónknak! Húsz-, harminc-, majd ötvenszázalékos kiárusítás volt április végén...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version