fbpx
9 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Négyszemközt találkozik jövő héten Trump és Orbán

- Advertisement -

Orbán Viktor kezdeményezésére négyszemközti találkozó lesz jövő pénteken Donald Trump volt amerikai elnökkel, annak floridai Mar-a-Lago nevű birtokán – írta a New York Times.

Nincs tudomásuk arról, hogy Orbán Viktor meglátogatná Joe Biden amerikai elnököt az útja során – közölte a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsa. A lap megkeresésére Donald Trump szóvivője nem válaszolt Orbán látogatásával kapcsolatban.

A New York Times kiemeli, hogy Orbán már régóta szövetségese Trumpnak, és szoros kapcsolatokat ápol a Republikánus Párt populista jobbszárnyával. Hozzátették, hogy Trump gyakran dicséri Orbánt a gyűléseken mondott beszédeiben.

Orbán sem hagyta ki Trumpot a február 17-i évértékelőjén, ahol elmondta: „nagyon szeretnénk, ha Trump visszatérne az elnöki székbe, és békét csinálna itt Európa keleti felén”. A magyar miniszterelnök már év végére, a karácsonyfa alá is kívánt:

Hasonló cikkünk:  Orbán már nagyon várja, hogy újra Donald Trump legyen az amerikai elnök

Ideje lenne a „Make America Great Again!” (Donald Trump kampányszlogenje) győzelmének, miközben Magyarország is készül az uniós elnökségre: „Make Europe Great Again!” „Trump győzelme, konnektivitás, erősödő térségi együttműködés és brüsszeli szuverenista fordulat”.

Legutóbbi találkozójukon Trump a közösségi oldalán így írt: „Nagyszerű volt időt tölteni barátommal, Orbán Viktorral, Magyarország miniszterelnökével. Sok érdekes témáról beszélgettünk. Kevesen tudnak annyit arról, hogy mi történik ma a világban, mint ő. Megünnepeltük az áprilisi nagyszerű választási győzelmét is.”

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...