fbpx
20.3 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Péntek – Kossuth rádió – Orbán Viktor

- Advertisement -

Brüsszel a háború lázában él, és minden a háború körül forog, Orbán Viktor szerint viszont mindennek a béke körül kellene forognia, valamint a kormány álláspontja világos: nem fogunk fegyvert szállítani és pénzt sem adunk erre – mondta a Kossuth rádióban péntek reggel.

Szerinte Ukrajna a most megszavazott 50 milliárd eurót sem a fegyvervásárlásra kapta, hanem arra, hogy a csődbe jutott ukrán állam ne omoljon össze, mert a gazdaságuk már lélegeztetőgépen van, ha az európaiak és amerikaiak nem küldenek pénzt, be kell zárniuk a boltot, nincsenek nyugdíjak, nincsenek kórházak. Az idő az oroszok oldalán van – állítja Orbán, szerinte a nyugatiak azt gondolják, hogy minél inkább telik az idő, annál inkább javul az ukránok helyzete.

Magyarországot az a veszély fenyegette, hogy 26-an megállapodnak nélkülünk, és elveszik a magyarok pénzét, és azt küldik Ukrajnában, de ezt sikerült megakadályozni, ezért siker számára, hogy meg tudott a nagyokkal állapodni arról, hogy ez nem fordulhat elő.

Orbán a gazdatüntetés résztvevői miatt, akik az ablaka alatt tülköltek és magnóról marhabőgéseket játszottak be nem tudott aludni, így lényegében úgy ment tárgyalni, hogy egy éjszakája hiányzott. Ez szerinte nem volt jó ómen.

Arra is kitért, a magyar baloldal háborúpárti, talán még a magyarok pénzét is odaadták volna az ukránoknak.

Orbán úgy gondolja, hogy van egy természetes lelki folyamata annak, hogy az ember elkezd azonosulni azzal, akit támogat. Szerinte így jutottak el az uniós tagországok a fegyverküldés lehetőségéig. Egyszer csak arról kezdtek beszélni, hogy az ukránok értünk harcolnak, ami szerintem teljes félreértés – mondta.

Hasonló cikkünk:  Szórólapokon hívják fel a magyar turisták figyelmét Ukrajna helyzetére egy lengyelországi városban

Nyilvánvaló, hogy az oroszok az ukránokat se tudják legyőzni egyelőre. – Ki az a marha, aki ilyen körülmények között hogy a kisebbel nem bán el, neki megy az utca legnagyobb fiújának, a NATO-nak? – tette fel a kérdést, majd hozzátette: Egy dolog biztos, béke akkor lesz, ha Brüsszelben változás lesz.

Elmondta, a gazdatüntetést ha akarta volna se tudta volna elkerülni, mert elállták a szállodája kapuját. Szerinte a külföldi gazdáknak ugyanazok a sirámaik vannak, mint a magyar gazdáknak, Brüsszel olyan szabályokat hoz, ami egyre drágábbá teszi a termelést számukra. A gazdák azt kérték tőle, hogy blokkoljuk az ukrán szállítmányokat, ha már Brüsszelnek nincs ennyi esze – mondta kifejtve, hogy az olcsó ukrán gazdasági termékek beengedése az unióba ellehetetleníti az itteni termelőket.

A magyar-ukrán viszonyról így szólt: Oda nem süllyedhet Magyarország, hogy Magyarország miniszterelnökéről és külügyminiszteréről más mondja el, hogy milyen (..) Ilyen nincs, szuverén ország vagyunk, nem tartunk igényt az ukránok kóserpecsétjére. (…) Jól nézünk ki, az ezeréves magyar államról ne mondják meg itt nekem a szomszéd szlávok, hogy mi kik vagyunk, majd mi azt eldöntjük – fejtette ki.

via Magyar Hang

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...